Brezplačna registracija hrvaške domenske končnice

Nacionalna domena hr je na razpolago za brezplačno registracijo ter uporabo vsem podjetjem na Hrvaškem, ki izpolnjujejo določene zahteve in pogoje, ki so razpisane v pravilniku. Podjetjem so na voljo druge domenske končnice, na primer .com, .eu. Treba pa je izpostaviti, da ima vsako podjetje pravico samo do ene brezplačne .hr domenske končnice. 

Domena hr je na Hrvaškem domenska končnica najvišje ravni države. Brezplačna registracija pa je na voljo tako hrvaškim pravnim – podjetjem, društvom, zavodom in drugim osebam gospodarskega prava – kot fizičnim osebam – na primer obrtnikom, umetnikom, zdravnikom –, ki v svoji državi opravljajo registrirano samostojno dejavnost. 

Preverjanje imena za domensko končnico

Pri registraciji vam gostitelj za hrvaški hosting ponudi preverjanje imena. Na ta način lahko preverite, ali je izbrano oziroma želeno ime slučajno že zasedeno ali je še prosto. To naredite z vpisom imena v poseben okvir na spletni strani gostitelja. 

YouTube video

Če je ime za domensko končnico hr že zasedeno, vam spletni generator ponudi druge možnosti domenske končnice, da bi se ime ohranilo, spremenila pa bi se samo končnica. 

Preusmeritev domenske končnice 

Svojo že registrirano brezplačno domensko končnico hr z imenom lahko prenesete na novega ponudnika gostovanja spletnih strani. Pri naročilu paketa tako prenesete lastništvo registriranega imena in domenske končnice. 

Domena je avtomatsko preusmerjena na nove strežnike, v trenutku ko je hosting aktiviran. Nastavitve ter upravljanje so možni preko uporabniške platforme, ki jo ponuja podjetje za hosting na Hrvaškem. 

Postopek registracije domene hr 

Postopek registracije za domensko končnico hr je precej preprost. Po izbiri prostega imena ter domenske končnice izberete še paket gostovanja. Nato opravite prijavo v bazo. Sledi še izbira načina ter potrditev podatkov. Drugo v isti kategoriji: