Nova domena, poddomena ali poddirektorij?

Morda se vam bo kdaj pripetilo ali pa se vam je že, da boste svoji spletni strani želeli dodati neko vsebino, ki pa ne bo direktno povezana z že obstoječo. V takem trenutku se boste znašli pred dilemo, saj boste morali izbirati med tremi različnimi možnostmi. To so nova domena, poddomena in poddirektorij. 

Nova domena je v primerjavi z ostalima izbirama nekje na sredi po učinkovitosti. Zanjo bi se bilo dobro odločiti le v primeru, če bi želeli svoje storitve ali izdelke ponuditi tudi v neki tuji državi. Nova domena pomeni namreč čisto novo spletno stran, kjer bo ponovno potrebno veliko dela tudi z optimizacijo. V nadaljevanju vam predstavljamo še dve možnosti, med katerima je ena najboljša izbira med vsemi tremi možnostmi. 

Zakaj poddomena v takem primeru ni ustrezna izbira?

Skoraj povsem enake značilnosti, kot jih ima nova domena, jih ima tudi poddomena. Tudi ta se jemlje kot svoja spletna stran. To v praksi pomeni, da se avtoriteta oziroma vpliv sedanje spletne strani ne bo prenesel nanjo. Tako vam ne bo preostalo drugega, kot da z optimizacijo ponovno pričnete od začetka. To je za vas in spletne strokovnjake kar nekaj novega dela. 

YouTube video

Poddomena je zagotovo najslabša rešitev. Zakaj? Ker nam ne pomaga pri lokalni optimizaciji, kot je to na primer značilno za novo domeno, pri kateri je potrebno paziti na pravo izbiro končnice. 

Znano je tudi, da da je veliko poddomen izgubilo svoje pozicije na iskalnikih, zato vam še dodatno priporočamo, da poddomeno pri tem popolnoma izločite. 

Poddirektorij je v več primerih najboljša rešitev

Praksa je pokazala, da je izbira poddirektorija v več primerih veliko boljša rešitev, kot pa recimo nova domena ali poddomena. To še posebej velja, če boste na svojo spletno stran dodali novo dejavnost, blog ali pa forum. 

Tudi če boste po novem ponujali izdelavo spletnih strani, je najbolje, da si izdelate kar nov poddirektorij. Zakaj? ker je to tudi cenovno najugodnejša rešitev; ker gre za izjemno preprosto nastavitev; ker boste imeli vse na enem mestu; ker se na poddirektorij v določeni meri vse prenese na celotno spletno stran in tudi obratno. Ravno zato je taka rešitev najpogosteje uporabljena. 

Drugo v isti kategoriji: