Hosting spletnih strani omogoča dostop do vaše spletne strani

Pred registracijo nove domene se preveri domeno

Ker je spletno gostovanje dejanski prostor, na katerem so datoteke vašega spletnega mesta, potrebujete tudi ime domene. Domena je ime vaše spletne strani na spletu in jo zakupite oziroma registrirate za določeno časovno obdobje. Pred registracijo je potrebno, da se preveri domeno.

Bistveno je, da domena deluje kot vaš naslov, ki je edinstven. To pomeni, da naslova vaše spletne strani ne more uporabljati nihče drug, ampak samo vi. Pogosto lahko ime domene dobite v paketu s spletnim gostovanjem, vendar to ni vedno pravilo. 

Izbira prave domene je zelo pomembna

Če ustanavljate novo podjetje ali blagovno znamko, je izbira prave domene izredno pomembna. Ker je domena prvi stik potencialne stranke s podjetjem, je izjemno pomembno, da se preveri domeno, še predno jo registrirate. 

Če nameravate biti s svojo spletno stranjo prisotni le na slovenskem trgu, potem je priporočljiva registracija .si domene, ali pa se lahko odločite tudi za .com ali .net domene. Če želite s podjetjem prodreti tudi na evropski trg, potem so primerne končnice domene .com in .eu, seveda pa lahko izbirate tudi med množico drugih domen.

Preverjanje prostih domen

Ker je domena naslov vaše spletne strani in je to tudi pogosto ime podjetja, vam priporočamo, da se preveri domeno, še predno boste poimenovali svoje podjetje. To lahko storite zelo enostavno na domovanje.com, kjer lahko domeno preverite kadarkoli želite.

YouTube video

Priporočamo vam, da izberete zanimive domene, ki bodo pripomogle k vaši prepoznavnosti. Če je možno, naj se domena napiše enako kot se tudi izgovori, saj kupci v tem primeru ne bodo imeli težav s pisanjem vaše domene.

Drugo v isti kategoriji: