Domena zaščiti tvojo blagovno znamko

Registracija domene poskrbi za večjo prepoznavnost tebe in tvoje blagovne znamke na spletu. Prav tako poskrbi tudi za zaščito tvoje blagovne znamke pred konkurenco.

Razmišljaj dolgoročno

Navkljub temu, da morda sedaj ne potrebuješ nove domene, jo boš gotovo potreboval v prihodnosti. Lepo zveneče in hitro zapomnljive nazive domen podjetja hitro zakupijo. Zakupijo tudi domene s podobnim nazivom in drugo domensko končnico. Pred registracijo novega podjetja preventivno preveri domeno in se šele nato odloči o končnem nazivu podjetja.

Preveri domeno in bodi konkurenčen

Pred vzpostavitvijo nove spletne strani, na spletu preveri domeno, ki si jo izbral. V kolikor je domena razpoložljiva, ti svetujemo, da jo čim prej zakupiš z različnimi domenskimi končnicami. Registrirana domena je samo tvoja last in je kot taka zaščitena pred tvojo konkurenco. Domeno lahko uporabljaš za različne vrste spletnih strani in sicer za preproste vizitke, bloge, spletne strani v kombinaciji z blogom, spletno trgovino in podobno. Preprosto preveri domeno in jo registriraj pri tistem ponudniku, ki ti zagotavlja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto usluge.

Izberi domeno z več domenskimi končnicami

YouTube video

Preveri domeno in razpoložljivost pred začetkom vzpostavljanja spletne strani. Velikokrat so določene domene razpoložljive, a le z eno domensko končnico. To pomeni, da bodo stranke iskale tvoje podjetje, pomotoma pa bodo lahko naletele na tvojo konkurenco. Stranke boš lažje pritegnil in ohranil z izbiro domene, ki ima dva ali več domenskih končnic. Na ta način si boš zagotovil prepoznavnost vaše blagovne znamke in prodrl tudi na mednarodne trge.

Registracija domene veča zaupanje strank

Zaradi čedalje višje stopnje spletnega kriminala, stranke bolj zaupajo spletnim stranem z registrirano preveri domeno. Registrirana domena prinaša tudi višjo uvrščenost spletne strani v spletnem iskalniku. Stranke bodo tvojo stran lažje našle in ji bodo zaradi visoke pozicije v Googlu tudi bolj zaupale. Registrirano domeno ti nihče ne more odtujiti. Tudi v primeru, da želi določeno podjetje prevzeti tvojo domeno, tega ne more storiti. Svojo spletno stran tako zaščitiš pred zlorabo in krajo intelektualne lastnine s strani tretjih oseb.

Drugo v isti kategoriji: