Izberimo pravšnji naslov za spletno stran

Preveri domeno je storitev s katero se seznanimo, ko želimo izvedeti, katere domene so na voljo za zakup. Lahko si izbiramo med mnogimi končnicami (com, net, org…) in za svojo dejavnost izberemo najbolj ustrezno. Lahko se zgodi, na primer, da naša domena ni na voljo v ».com« različici, ampak je v ».si« ali drugi. V tem primeru se lahko odločimo za drugo končnico ali pa poizkusimo drugačno ime za domeno.

Preveri domeno, kot storitev, potrebujemo za vzpostavitev kakršne koli spletne strani in je ključnega pomena v začetni fazi razvoja podjetja ali organizacije.

Kje lahko preverim domeno?

Domeno lahko preverimo kjerkoli na spletnih portalih, ki ponujajo kupovanje domen. Velikokrat ponudniki domen ponujajo tudi gostovanje spletnih strani. Tako lahko domeno kupimo in zraven še gostovanje same spletne strani. Tako je Preveri domeno skupek orodij s katerimi si pripravimo in preverimo vse potrebno za vzpostavitev spletne strani.

Varnost in splet

Pri nakupu domene preverimo, če je na voljo SLL certifikat, ki nam zavaruje spletno stran. Ko uporabljamo skupek orodij za »preveri domeno«, se prepričajmo, če je promet med našo spletno stranjo in drugimi računalniki zavarovan. To se naredi s prej omenjenim nakupom SSL certifikata, ki omogoča varno povezovanje med računalniki. To je posebej pomembno za spletne trgovine ali kjerkoli se dogajajo transakcije, saj s certifikatom je povezava zakodirana z enkripcijo.
Tako lahko zavarujemo transakcije in nakupe na spletni strani, in seveda tudi druge ključne podatke kot so: uporabniška imena, gesla, podatkovne baze… Preveri domeno, kot orodje, ima veliko moč pri izbiri, nakupu in pravilni uporabi domene za kakršno koli uporabo.

Gostovanje in domena

Tako kot sama domena je enako pomembno spletno gostovanje. »Preveri domeno« lahko uporabimo kot ključne besede pri iskanju gostovanja in domene, ki jo bomo uporabili za naše aktivnosti. Sama vrsta gostovanja naše spletne strani se lahko tudi močno razlikuje glede na naše potrebe. Tako imamo namensko gostovanje, virtualno gostovanje in deljeno gostovanje.

YouTube video

Preveri domeno je prvi korak k izbiri uspešne domene za naš posel. Če si ob tem lahko izberemo tudi gostovanje je naša naloga lažja. Seveda nismo omejeni na to, da moramo oboje vzeti naenkrat. Če nismo prepričani lahko kupimo samo domeno in gostovanje izberemo kasneje.

Drugo v isti kategoriji: