Spletni strežnik vzdržuje spletna mesta na internetu

Spletni strežnik je program, ki vzdržuje spletna mesta na internetu. Prostor na spletnem strežniku se drugače imenuje tudi spletno gostovanje, ki je za vsakega, ki si želi svojo spletno stran zelo pomembno. Dobra izbira spletnega gostovanja vas lahko popelje do večjega števila obiskovalcev, kar pa je vsekakor namen vsakega, ki ima izdelano spletno stran. Za spletno gostovanje je potrebna tudi registracija domene, ki definira vsakega posameznika in ga spletni obiskovalci po njej prepoznajo.Za spletno gostovanje so vam na voljo v naprej pripravljeni paketi, ki si jih lahko izberete glede na to kaj potrebujete. Obstajajo tudi paketi za poslovneže, ki pa imajo omogočeno neomejeno porabo in tudi večje število domen.

Kateri spletni strežnik izbrati?

Spletni strežnik

Če imate svojo spletno stran, potem vsekakor potrebujete tudi strežnik, kjer se shranijo vse pomembne vsebine, ki se prikazujejo na vaši spletni strani. Izbira streznika je zelo pomembna, saj prav tako pomembno skrbeti za izgled same spletne strani, kot tudi hitro in nemoteno delovanje. Zakup spletnega prostora na spletnem strežniku lahko drugače imenujemo tudi gostovanje spletne strani. Pomembno je, da se pri nakupu strežnika nikar ne odločite prehitro, saj je spletno gostovanje ključnega pomema za delovanje vaše spletne strani. Najprej sami dobro razmislite in ugotovite kaj potrebujete in tudi kaj pričakujete. Pomembno je, da bo vaša spletna stran delovala hitro in nemoteno, kar vam bo pripomoglo k večjemu številu obiskovalcev. Dan danes se spletni prvrženci neradi vračajo na spletne strani, ki pogosto zamrznejo ali pa delujejo počasi.

Spletni strežnik Apache

YouTube video

Spletni strežnik Apache igra ključno vlogo pri samem širjenju spleta. Tega je razvila skupina izvajalcev, ki niso delovali pod nobeno podjetje, ampak so se dela lotili kar sami z svojimi idejami, kasneje pa so se povezali v skupnost Apache Software Foundation. Ime Apache je izbrano iz dveh razlogov in sicer zaradi indijskega plemena Apacev, ki so poznani po njihovih vojnih sposobnostmi in pa setih dodatkov “patches”. Tako je nato nastalo ime “a patchy server” kar pa tudi pomeni krpasti streznik. Na koncu so se odločili za ime Apache. Aplikacija je bila najprej zgrajena za operacijski sistem FreeBSD in Unix, kasneje pa tudi za operacijske sisteme Solaris, MS Windows in Mac OSX.

Drugo v isti kategoriji: