Povrnitev in reševanje podatkov iz trdih diskov

Ste ravno ta mesec pozabili na varnostno kopiranje? Iščete pomembno dokumentacijo, a je nikjer ne najdete? Ste sami skušali priklicati podatke nazaj, a zaman? V kolikor so odgovori pritrdilni, razmislite raje o profesionalnem reševanju podatkov. Izgubljena dokumentacija je lahko začasno založena in jo je ob nerabi naprave možno pridobiti nazaj.

V primeru, da naprej uporabljate prenosnik ali namizni računalnik, pa bo prišlo do popisa praznega prostora. Vaša naprava namreč rada varčuje s prostorom. Posledično to pomeni, da bo popisala vse prostore, ki so navidezno prazni.

Zakaj profesionalno reševanje?

Ravno tako, kot popravilo avtomobila zaupate pooblaščenemu mehaniku, boste tudi reševanje podatkov zaupali le strokovnjakom. Ker ne želite, da pod pokrovom vašega avtomobila šari nevešča oseba, istočasno ne želite, da se reševanja podatkov loti popoln laik. Računalniški strokovnjaki bodo našli okvarjen predel, ga popravili in pridobili podatke nazaj. Uporaba neprimerne programske opreme lahko namreč privede do hujših težav. V kolikor je težava programske narave, boste na ta način lahko izgubili tudi dodatno vsebino.

Diagnostika in rešitve

Strokovnjaki bodo reševanje podatkov začeli z izvajanjem temeljite diagnostike. Na ta način bodo najprej ugotovili, ali gre za mehansko ali programsko težavo. Čim bodo našli mesto okvare, bodo začeli tudi s popravilom in pridobivanjem izgubljene dokumentacije. Vse to naredijo v kontroliranem okolju z uporabo profesionalnih naprav. Samo reševanje podatkov je uspešno do določene mere. Pridobivanje celovitih podatkov je odvisno tudi od tega, koliko časa je stranka po ugotovljenem času izgube dokumentacije, dalje uporabljala napravo.

Druge naprave

Samo reševanje podatkov ni omejeno samo na trde diske, temveč ga je možno izvesti tudi na drugih napravah, kot so USB ključki, spominske kartice, fotoaparati, telefoni in kamere z notranjim spominom. Nazaj lahko pridobite podatke iz vseh naprav,ki imajo notranji spomin. Pri tem se po diagnostiki in reševanju dokumentacije izvede tudi varnostno kopiranje na drugo napravo. Na ta način se izognete morebitni izgubi podatkov ob ponovni poškodbi naprave.

YouTube video

Od tedaj dalje pa je priporočljivo, da vsebino tedensko kopirate na drugo lokacijo ali na drug medij. Pogosto varnostni kopiranje uspešno prepreči izgubo vsebine.

Drugo v isti kategoriji: