Vaša električna banka – power bank

Digitalni svet okoli nas!
Digitalni pripomočki na terenu nam danes lahko privarčujejo zelo veliko časa in denarja, nas pripeljejo do želenih informacij ali nam celo rešijo življenje. Med najbolj uporabljane sodijo mobilni telefon oziroma mobitel, tablični računalnik, ki mu največkrat rečemo kar tablica, avtomobilska navigacija in digitalni fotoaparat.power-bank
Med že precej uporabljane, vendar vseeno ne v taki meri pa pametne ure, ki se lahko povezujejo tudi na druge naprave, kot so merilnik srčnega utripa, mobilni telefon in tablični računalnik ali pa digitalne kamere, s katerimi lahko danes posnamemo že zelo kvaliteten video.

Vse naprave potrebujejo elektriko

Značilnost vseh teh naprav je, da delujejo na elektriko in da se jim baterije med uporabo praznijo. Kadar opravljajo bolj zahtevna opravila ali kadar je prižgan njihov zaslon (ti so se v zadnjih letih zelo povečali, izboljšala pa se je tudi njihova kvaliteta), se baterija prazni še veliko hitreje. Hitrost praznjenja baterije pa je lahko odvisna tudi od drugih dejavnikov, kot je celo vreme. V slabših vremenskih pogojih denimo, bo mobilni telefon težje prišel do signala, zato je takrat poraba baterije še večja in podobno. Vsem tem napravam bo slej ko prej potrebno napolniti baterijo z elektriko in da bi bilo to početje kar najbolj enostavno, se je večina proizvajalcev do danes že odločila, da se lahko polnijo preko USB vhoda na računalniku. USB vhodi pa niso samo na računalniku, ampak tudi na televizijah, v avto radiu in tudi v napajalnikih, ki jih prejmete ob nakupu naprave. Tako jih lahko ponovno napolnite že skoraj kjerkoli ste.

Power bank namesto električne vtičnice

Večja težava se torej električni priključki, teh pa namreč nimate ravno vsepovsod. Zato so proizvajalci izumili dodatno prenosno baterijo in jo poimenovali power bank. Power bank je nekakšna električna banka oziroma baterija, ki jo napolnite že doma ali v vašem avtomobilu med vožnjo in kasneje omogoča, da nanj z USB kablom priklopite eno ali celo več manjših napravic hkrati in jih ponovno polnite z elektriko. Ko se power bank izprazni, ga boste morali zopet priklopiti na električno energijo in spet se bo napolnil in vam lahko na terenu pomagal polniti druge naprave.

Priročen, majhen in lahek

Ker je power bank majhna naprava, je zelo priročna. Spravite ga lahko v nahrbtnik, kovček ali v žep, v njem pa je lahko spravljene kar precej električne energije. Tako kot lahko preverite zmogljivost vaše baterije za mobilni telefon ali tablični računalnik, lahko preverite tudi kako zmogljiv je vaš power bank. Če je denimo njegova zmogljivost trikratna bateriji na mobitelu, boste lahko mobitel spraznili do konca, potem pa ga napolnili še približno trikrat iz power banka, preden boste morali ponovno nazaj do električne vtičnice. Power bank vam lahko prihrani marsikatero skrb in pot, zato je odlična, zelo poceni in priročna naprava za na teren.

https://www.youtube.com/watch?v=zCsetL1OpgI

Drugo v isti kategoriji: