prodaja računalnikov online

Spletna prodaja računalnikov

Prodaja računalnikov je priljubljena storitev. Slednje ni nič presenetljivega, saj je računalnik vrsta naprave, ki jo dandanes potrebuje skorajda vsak. Računalnik za svoje šolsko in preživljanje prostega časa potrebujejo že otroci.

Pri izbiri novega računalnika pa je treba paziti na številne dejavnike. Ni vseeno, kje se računalniki prodajajo, kakšne vrste računalnika boste izbrali, za kaj ga boste potrebovali in podobno. Na voljo pa je tako prenosni kot namizni računalnik.

Primerna izbira osebnega računalnika

Osebni računalnik je v današnjem času skorajda nujna izbira posameznika. Na njem namreč opravljamo vse več opravil – tako mladostniki kot odrasli.

S pomočjo osebnega računalnika lahko med drugim na primer nakupujete, plačujete položnice, načrtujete, se sporazumevate z drugimi, ne nazadnje se tudi sproščate.

osebni računalnik za razna opravila
Z osebnim računalnikom lahko nakupujete, plačujete položnice, načrtujete, se sporazumevate z drugimi in opravljate razna druga opravila.

Za hišni računalnik najpogosteje kupimo stacionarni računalnik. Ta je namenjen za izpolnitev številnih pričakovanj pa tudi vsakdanjih zahtev domačin uporabnikov. V primerjavi s prenosnim računalnikom, ki se lahko prilagodi za preprosto prenašanje, je namizni računalnik dobrodošla izbira predvsem za uporabo kot glavni družinski računalnik.

Kje prodajajo računalnike?

Prodaja računalnikov vseh vrst v današnjem času poteka na številnih lokacijah. Prodaja in nakupovanje se je preselilo tudi na splet.

Tudi na spletu lahko najdete ponudnike, ki vam omogočajo nakup vrhunskega računalnika, in to po zelo dostopnih cenah.

Prednosti prenosnega računalnika

Prenosni računalnik vam v primerjavi z namiznim oziroma stacionarnim ponuja več svobode. Takšno napravo namreč lahko uporabljate vsepovsod, na primer doma, v pisarni, na sestankih, ne nazadnje tudi na potovanju.

Prenosniki v današnjem času vse pogosteje prevzemajo funkcijo prenosne pisarne. Zagotavljajo vam dostopanje do spleta in podatkov kjer koli in kadar koli. Praviloma so lahki, manjši in za povprečnega uporabnika tudi povsem dovolj zmogljivi. Seveda obstajajo primerne različice tudi za nekoliko bolj zahtevne uporabnike.

Izbira računalnika glede na namen

Izkušeni in strokovno podkovani prodajalci računalnikov vam bodo pomagali pri izbiri naprave. V prvi vrsti vas bodo vprašali, kakšen je namen uporabe računalnika.

Prodaja računalnikov glede na namen rabe
Prodaja računalnikov poteka glede na to, kakšen je namen uporabe računalnika.

Glede na namen namreč ločimo različne tipe. To so na primer stacionarni oziroma namizni računalnik, gaming računalnik, prenosni računalnik, računalnik vse v enem, multimedijski prenosni računalnik, ultrabook prenosni računalnik.

Kdaj se odločiti za nakup gaming računalnika?

Prodaja računalnikov omogoča tudi nakup gaming računalnika. Računalnik za igre so izvrstna izbira za vse vrste igričarjev. Zagotavljajo igranje iger v običajni resoluciji.

Če želite izbrati namizni računalnik za igre, je poglavitnega pomena izbira kakovostnega procesorja, prav tako solidne grafične kartice.

Kaj če se računalnik okvari?

Le malo je stvari v našem življenju, ki bi lahko povzročile toliko slabe volje kot računalnik, ki ne dela. Ne glede na to, ali se je okvaril računalnik za zasebno in poslovno uporabo, je razočaranje pogosto podobno.

podjetje za  popravilo računalnikov
Če se vam je pokvaril računalnik za zasebno in poslovno uporabo, lahko najdete podjetje za popravilo računalnikov.

Ne glede na to, kako kakovosten računalnik kupite, se lahko torej slej ko prej, zaradi različnih razlogov, lahko zgodi kakšna okvara. V tem primeru je najbolje, da se popravila naprave ne lotevate sami, temveč najdete podjetje, ki vam ponuja popravilo računalnikov.

Nudenje servisa računalnika in nadomestnih delov

Podjetja, ki ponujajo popravilo računalnikov, praviloma ponujajo tudi servis in prodajo računalniških nadomestnih delov.

Popravilo računalnikov na primer vključuje popravilo matičnih plošč, nadgradnje s SSD diski, nameščanje operacijskega sistema, menjavo zaslonov, baterij, napajalnikov. Prav tako vam je omogočena brezplačna diagnostika okvare računalniške opreme.

Reševanje podatkov iz računalnika

Verjetno se prav dobro zavedate, kako zelo pomembne podatke hranite na svojem računalniku. Prav tako tudi to, da se trdi računalniški diski zelo pogosto kvarijo. V tem primeru bi lahko izgubili zelo dragocene podatke, kot so na primer video posnetki, družinske slike, pomembni zasebni in poslovni podatki.

YouTube video
Kako obnoviti podatke s trdega diska za mac in pc iz namiznega in prenosnega računalnika

K sreči nam izgubo podatkov na računalniku, tablici, telefonu lahko rešijo strokovnjaki. Seveda vas bo ob tem najprej verjetno zanimala, koliko bi stala takšna storitev. Ne glede na to, ali ste izgubili poslovne podatke ali dragocene družinske slike, strokovnjaki za popravilo računalnikov ne delajo prevelikih razlik v ceni.

Reševanje računalniških podatkov

Verjetno marsikoga zanima, na kakšen način sploh poteka reševanje podatkov z računalnika. Preden vam strokovnjaki kar koli povedo, jim morate dostaviti svoj nosilec podatkov, in sicer v fizični obliki. Prva zadeva, ki jo strokovnjaki naredijo, je diagnostika okvare na računalniku.

Na sploh se okvare na nosilcih računalniških podatkov delijo na tri skupine. To so programska napaka, elektronika medija in fizična poškodba.

Popravilo mehanskega trdega diska

Znak mehanske okvare na disku je na primer piskanje in drugi čudni zvoki. V tem primeru je za učinkovito nadaljnje popravilo računalnika ključno, da diska ne prižigate več. V nasprotnem primeru boste namreč vse podatke do konca uničili sami.

Drugo v isti kategoriji: