masažna miza za masažo

Izbira primerne masažne mize

Če želite opremiti svoj masažni salon, ima ključno vlogo zagotovo tudi masažna miza. Najprej boste seveda pomislili, ali slučajno naša zakonodaja zahteva uporabo kakšne specifične mize za masiranje. Ugotovili boste, da ne. Pomembno je, da je masažna miza prilagojena po višini, da vas hrbet med delom ne bo bolel.

Ko izbirate mizo za masiranje, pomislite tudi na njeno širino ter dolžino. Ne nazadnje je pomembna še barva. Vsi vemo, da se vsaka stranka v salonu bolje počuti, če je že na videz prijeten.

Materiali mize za masiranje

Je boljša izbira lesena ali kovinska masažna miza? Za maserja je v resnici daleč najbolj udobna električna masažna miza, saj omogoča samodejno nastavljanje višine med masiranjem. A na samem začetku karierne poti je hidravlična miza verjetno bolj luksuz kot pa nuja.

masažna miza z oblazinjeno površino in ležiščem za obraz
Masažni terapevti uporabljajo masažno mizo, da stranko lahko zmasirajo. Večina masažnih miz je izdelanih z mislijo na udobje strank in ergonomijo terapevta. Tipična masažna miza ima močno oblazinjeno površino in ležišče za obraz, ki stranki omogoča enostavno dihanje, ko leži z obrazom navzdol.

Druga najboljša izbira je po mnenju izkušenih kovinska miza za masiranje, ker na pogled deluje bistveno bolj stabilno. Kljub temu pa se zaradi pritiskov in prenosa teže med izvajanjem masaže mize iz kovine začnejo majati pa tudi škripati. Lesene masažne mize so bolj vzdržljive, kar se tiče tega. Če se boste odločili za rabljeno masažno mizo, pa morate biti predvsem pozorni na stabilnost in na morebitno škripanje.

Nova ali rabljena miza za masiranje?

Zavedati se morate, da je pomanjkljivost prav vsake masažne mize ta, da dela ne opravlja sama, temveč predstavlja zgolj pripomoček. Ne glede na to, koliko denarja nameravate zapraviti za tovrstni pripomoček, bo učinek mize vedno enak.

Miza lahko torej postane vaš odličen pripomoček ali pa bo obtičala kje v kotu sobe, kjer je ne bo prav nihče uporabljal.

Če želite, da bo vaša masaža kar se da učinkovita, pa masažna miza zagotovo ne bo dovolj. Dobrodošlo je tudi masažno olje pa tudi nekaj delovne vneme za masiranje.

Izbira masažne mize v spletni trgovini

Masažne mize zagotovo ne boste našli kar v vsaki trgovini. Najprej boste morali poiskati specializirano prodajalno oziroma ponudnika, ki vam lahko omogoči vrhunske masažne pripomočke.

YouTube video
Če razmišljate o nakupu masažne mize, je lahko primerjava in izbira prave težavna. Oglejte si video z nasveti o izbiri masažnih miz.

Veliko profesionalne in cenovno dostopne opreme za masiranje lahko najdete tudi v spletni prodajalni, kjer so vam prav tako na voljo za dodatna vprašanja izkušeni in strokovno podkovani prodajalci.

Drugo v isti kategoriji: