Odpravite smrčanje z vadbo in pravilno prehrano

Nespečnost zaradi smrčanja povzroča veliko nesoglasij med zakonci. Ker se ponavadi jakost in trajanje vibracij iz grla povečujeta z leti, je smiselno, da ukrepate pravočasno. Nasvetov o tem, kako se znebiti smrčanja je na spletu veliko. Poleg operativnih posegov sta pomembni tudi vadba in pravilna prehrana.

Načini, kako se znebiti smrčanja brez operacije

Obstajajo različni načini, kako se znebiti smrčanja na enostaven in neoperativen način. Prvič se naučite pravilnega dihanja skozi usta in skozi nos. To je še posebej pomembno, ko ste bolni in težje dihate skozi nos. Pomembno je, da vdihnemo skozi nos in izdihnemo skozi usta. Na ta način razbremenite tudi dihalno pot mimo malega jezika in dobite dovolj kisika v možgane. 

Obstajajo različni načini, kako se znebiti smrčanja na enostaven in neoperativen način

Hujšanje in vadba

Izgube telesne teže se lotite premišljeno in s pomočjo strokovnjakov. Na spletu lahko tudi zakupite pakete vadbe, ki pripomorejo k odpravi maščobnih oblog na vratu. Slednje pritiskajo na vaše grlo in povečujejo verjetnost težav pri dihanju ponoči. Priporočljivo je, da se izgube teže lotite postopoma in vodeno, saj tako dosežete najboljše dolgotrajne rezultate. 

Spanje na boku 

Spanje na hrbtu sprošča mišice v grlu in posledično poveča možnost za smrčanje. Pomembno je, da se naučite spati na boku. Za vaše zdravje in za to, da se znebite smrčanja je dobro, da spite na levem boku. Takšno ležanje povečuje cirkulacijo krvi po telesu in razbremenjuje mišice.

Dodajajte kvalitetna prehranska dopolnila

Poleg naštetega, strokovnjaki svetujejo, še dodajanje prehranskih dopolnil, ki pomagajo, da se znebite smrčanja v nekaj tednih. Prek spleta kupite kvalitetna dopolnila za lažje spanje. Dopolnila vsebujejo sestavine, kot so melisa, sivka, hmelj, višnja in podobno,ki blagodejno vplivajo na vaše telo. Pripomorejo k globljemu in kvalitetnemu spancu na naraven način, brez uporabe uspaval ali pomirjeval. Poizkusi naj tudi vaš zakonec, ki bo po jemanju lažje spal in preslišal vaše smrčanje.

YouTube video

Operativni posegi in preučitev spalne apneje

V kolikor ste poizkusili vse priporočene neoperativne načine, da se znebite smrčanja, se dogovorite za pregled pri otorinolaringologu in pri pulmologu. Oba bosta preučila baše dihalne poti. Pulmolog bo pogledal tudi, ali imate morda kakšne alergije, ki otežujejo vaše dihanje. Možno je tudi, da imate spalno apnejo, ki je lahko zelo nevarna. Pri apneji morate obiskati tudi spalno kliniko ,kjer bodo spremljali vaše spanje in smrčanje ter podali mnenje, kako se znebiti smrčanja in prespati celo noč.

Drugo v isti kategoriji: