Stevia v prahu je odlično nadomestilo sladkorju

Imate radi sladke stvari, radi dodajate sladkor v čaj ali pa tudi kakšno hrano? Niste edini, sodoben človek se danes spopada z odvisnostjo od sladkorja, saj smo enostavno navajeni na ta okus, ker je sladkor povsod. Pa se sploh zavedate te skrite nevarnosti, ki jo prinaša sladkor?

Če ste že zasledili številne raziskave, potem veste, kako škodljiv je navadni beli trsni sladkor. A kaj ko je tako težko biti brez sladkorja, kajne? Res je, a na srečo obstajajo številne alternative belemu sladkorju, ki niso za telo nič škodljive in ne prinašajo nobenih slabih posledic uživanja.

Ena od teh rešitev je stevia v prahu, lahko pa se odločite tudi za eritritol, kokosov sladkor, agavin sirup ali pa sukrin. Zagotovo je eden cenejših sladil, ki nima nobenega okusa, ravno stevia, ki je tudi najbolj poznana.

Znebite se odvečnih kilogramov

Če se želite znebiti odvečnih kilogramov, je treba najprej dodobra pregledati, kaj vse delate narobe, da so se odvečni kilogrami nabrali. Pri večini ljudi je največja težava ravno navadni beli trsni sladkor, ki v telesu tako zelo hitro po zaužitju dvigne inzulin, da se sladkor takoj pretvori v maščobo. Če sicer ta odvečen inzulin takoj po zaužitju nečesa sladkega porabimo s telesno aktivnostjo, potem ni nobenega problema. Če pa zvečer na kavču pojeste celo čokolado, pa verjemite, da se vam bo na teži kaj hitro to poznalo.

stevia v prahu

Zato je veliko bolje, da se namesto navadnega sladkorja takrat zaužije stevia v prahu (dobi se tudi že kakšna čokolada, v kateri je glavna sestavina stevia), saj ima stevia glikemični indeks 0, kar pomeni, da na telo nima nobenega učinka, le vi svojo potrebo po sladkem zadovoljite. Stevia se tako iz telesa izloči v povsem nespremenjeni obliki.

Je lahko stevia v prahu škodljiva za telo?

Glede na to, da je stevia čisto naravno sladilo, je že iz tega vidika nekako logično, da na telo ne deluje škodljivo. Kljub temu pa so se pred leti pojavila namigovanja, da ima lahko stevia škodljive posledice na telo ob uživanju na dolgi rok, saj še ni bilo opravljenih veliko raziskav.

Vplivala naj bi namreč na presnovo in prebavo človeka. Pa vendar so potem opravili še dodatne raziskave, s katerimi so ovrgli mite o škodljivosti tega naravnega sladila in na koncu ugotovili še dodatne pozitivne lastnosti in tudi Evropska unija jo je uvrstila na seznam aditivov in sladil z oznako E960, torej med snovi, ki so priporočljivi za uživanje.

Ena od njenih dobrih lastnosti je tudi ta, da naj bi človeku pomagala k odvajanju od zdrave prehrane.

Drugo v isti kategoriji: