Chia semena so kralj med super živili

Z besedno zvezo super živila poimenujemo tista živila, ki vsebujejo ogromno zdravih snovi in to že v majhnih količinah, pri tem pa vsebujejo takšne snovi, ki so za človeško telo nujno, jih je pa težko zaužiti. Neko živilo sicer lahko vsebuje zdravo snov, kot na primer špinača železo, ampak bi jo morali za potrebe telesa zaužiti ogromno, pravzaprav v nenormalnih količinah.

Zakaj pa smo na samem začetku zapisali, da so chia semena kralj med semeni? Preprosto zato, ker vsebujejo res ogromno zdravih snovi, med drugih tudi ogromno omega 3, ki so za telo nujne, pa jih telo ne more proizvesti sami. Če bi si radi kaj več pogledali o njih, potem najbolje, da pogledate tukaj https://www.malinca.si/chia-semena.html, kjer si jih lahko tudi naročite, če se boste zanje vendarle odločili.

Pa si poglejmo njihovo moč

Samo 2 žlici vsebujeta 100 % več omega 3 kot tako zelo opevani losos, aja, seveda, divji losos. Če boste kupili cenejšega, gojenega bo to razmerje še mnogo, mnogo večje. Potem vsebujejo:

  • 2× več antioksidantov kot borovnice,
  • 5× več kalcija kot mleko.

Če primerjamo železo v špinači ga chia semena vsebujejo kar 3× več, zelo dober podatek je tudi ta, da chia semena v dveh žlicah vsebujejo:

  • 41 % dnevnih potreb po vlakninah,
  • 32 % magnezija.

Koristi chia semen so tudi ta da vsebujejo kalij in beljakovine v visokih deležih.

Bi radi bili zdravi?

Potem naj bodo chia semena na vašem dnevnem meniju in verjemite, že po kakšnem tednu dni rednega uživanja se boste počutili veliko bolje, k čemur bodo največ pripomogli omega 3, vlaknine in kalcij ter tisti konstanten občutek sitosti, ki mnogim mnogo preveč manjka v današnjih časih.

chia semena kot prehranski dodatek

Chia semena je tudi povsem enostavno zaužiti, le namočite jih za kakšnih 10 min pred zaužitjem, da se vse snovi lažje absorbirajo in že so pripravljena.

Preberite si še vse o vajah za trebuh in kako so vaje za trebuh najboljši način, da preoblikujete svoj trebuh.

Drugo v isti kategoriji: