prehranski dodatki

Primerni prehranski dodatki za različna življenjska obdobja

Dejstvo je, da ima vsaka starost edinstvene potrebe po prehrani. V različnih življenjskih obdobjih se pojavijo drugačna prehranska pomanjkanja. Ko smo stari dvajset let, je pomembno, da vlagamo v zdravje kosti. Primerni prehranski dodatki v tem obdobju so kalcij, prav tako vitamin D in železo.

Seveda dodatki k prehrani ne učinkujejo, če v prvi vrsti omenjenih in drugih hranil ne dobimo tudi s primerno prehrano.

Kateri prehranski dodatki so dobrodošli za 30. in 40. leta?

Navadno imamo v svojih tridesetih letih že svojo družino in kariero. Posledično potrebujemo  zelo veliko energije. V tem obdobju življenja nam lahko dobro služijo vitamini skupine B. Ti se najpogosteje priporočajo za podporo zdrave energije pa tudi razpoloženja.

prehranski dodatki za ženske starejše od 40 let
Ženske, starejše od 40 let, potrebujejo te prehranske dodatke za premagovanje staranja in utrujenosti: vitamin B12 je eden od bistvenih dodatkov, ki ga morate dodati na svoj seznam takoj, ko dopolnite 40 let. … Kalcij je eden ključnih dodatkov, ko se starate. Vitamin C, D, magnezij, omega 3 maščobne kisline, probiotiki, cink in selen.

Pomembni prehranski dodatki v tem času so tudi omega 3 maščobne kisline. Te so pomembne predvsem za zdravje srca, za razvoj ploda in za zdravje mater. Prav tako so pomembna podpora imunskemu sistemu.

Pri uravnavanju živčnega sistema, kognitivnih funkcij in razpoloženja v 40. letih našega življenja ima ključno vlogo vitamin B12.

Podprite se z visokokakovostnimi prehranskimi dodatki

Dodatki k prehrani so izjemno dobrodošli, če ne kar nujna izbira tudi v 50. letih našega življenja. Ženske bi morale v tem času obvezno posegati po kalciju, vitaminu D in omega 3 maščobnih kislinah.

YouTube video
Naučite se kako se uporablja BIO maca v prahu na 3 različne načine! V videu govorimo o bio maci v prahu, zdravstvenih koristih in kako jo uporabljati. Pripravljamo beljakovinske kroglice iz mace, granolo iz javorjeve kvinoje in vročo čokolado iz tega superživila, ki ponuja veliko pozitivnih učinkov na naše telo!

Kalcij je pomemben od 50. leta dalje za zaščito kosti. Vitamin D je prav tako pomemben, ker je pri ženskah v času po menopavzi večja verjetnost za pomanjkanje vitamina D. Omega 3 maščobne kisline pa so v tem obdobju odlična izbira za podporo možganskega pa tudi kognitivnega zdravja.

Drugo v isti kategoriji: