Izboljšanje imunskega sistema v nekaj korakih

Hitro izboljšanje imunskega sistema na naraven način

Veliko ljudi posega po nezdravih prehranskih dopolnilih in pripravkih, v želji po izboljšanju imunskega sistema. Najbolj zdrav način za znatno izboljšanje imunskega sistema je kombinacija zdrave prehrane, redne telesne aktivnosti in dodajanja magnezija v prehrano za izboljšanje prebave. Zdravje se začne v črevesju, kar pomeni, da mora biti slednje zdravo in dobro delujoče, odvajanje blata pa vsakodnevno.

Dodajanje naravnega magnezija v prehrano

Najbolj naravno dodajanje magnezija v prehrani je v obliki pijače Donat Mg. Pijača z dodanim magnezijem deluje na podlagi osmoze. Osmoza iz celic črevesne stene odtegne vodo, kar pripomore k povečanju volumna vsebine v črevesju do petkrat.

Donat Mg za izboljšanje imunskega sistema
Izboljšanje imunskega sistema s pomočjo mineralne vode Donat Mg

Povečan volumen vsebine v črevesju poveča pritisk na črevesno steno in pospeši njeno gibanje. To pomeni, da začne prebavljena hrana postopoma odhajati iz našega telesa, kar nam daje blagodejen občutek. Zmanjša se tudi občutek napetosti, saj magnezij odpravi tudi boleče vetrove.

Odprava kroničnega zaprtja in slabega počutja

Kronično zaprtje nam povzroča slabo počutje. Slabo počutje pa vpliva tudi na zdravje našega imunskega sistema. Bolj smo zaprti, slabše se počutimo, večja verjetnost je, da bomo zboleli. Pomembno je, da redno odvajamo blato, saj tako izboljšamo imunski sistem.

YouTube video
Video: Donat Mg – skrivnost briljantne prebave

Oteženo prebavljanje privede do kroničnega zaprtja, kar lahko preide v resno bolezen. S pomočjo dodajanja magnezija v prehrano tako izboljšamo imunski sistem ter izboljšamo svoje razpoloženje.

Izboljšanje imunskega sistema v nekaj korakih

Naš imunski sistem lahko izboljšamo v nekaj korakih. Prvi korak je zdrava prehrana z obilo vitaminov in mineralov. Drugi korak je opustitev pitja alkohola in kajenja. Tretji korak je redna telesna aktivnost. Četrti korak je kvaliteten spanec. Peti korak za izboljšanje imunskega sistema pa so antistresne aktivnosti in sproščanje. Telo, ki je ves čas v stresu, si ne more odpočiti niti ne more normalno delovati. Stres vpliva na vse organe, znatno pa poškoduje srce, pljuča in prebavni sistem.

Bogata prehrana z veliko vitamini in minerali

Zdravo prehranjevanje ne pomeni odpovedovanje vsem jedem, ki vsebujejo sladkor, sol ali maščobo. Pri krepitvi imunskega sistema je pomembna zmernost. Sadje in zelenjava naj bosta čim bolj termično neobdelana. Poskrbeti moramo pa tudi za redno odvajanje blata. Redna prebava namreč pomeni, da smo zdravi in manj dovzetni za različne vrste okužb. Poleg pijače Donat Mg, ki izboljša prebavo in presnovo, je priporočljivo tudi jemanje probiotikov.

Folna kislina naj bi se začela jemati vsaj 3 mesece pred začetkom truda za zanositev

Ne spreglejte tudi članka Redno jemanje folne kisline izboljšuje zdravje mame in otroka, kjer je govora o tem da ginekologi priporočajo jemanje folne kisline vsaj tri mesece pred začetkom truda za zanositev. O vsem ostalem pa si preberite članek s klikom na povezavo.

Drugo v isti kategoriji: