Delovanje probiotikov

Probiotiki in njihovo učinkovanje

Vsako človeško črevo je nekoliko drugačno. Na nekatere zato probiotiki delujejo oziroma učinkujejo že po samo nekaj dnevih. A ne glede na to se na sploh uživanje tovrstnih hranil priporoča vsaj 2 meseca. To je namreč čas, ki je potreben, da lahko dobre bakterije pričnejo prevladovati nad slabimi. Posledično se prične ustvarjati črevesno ravnovesje.

Ko kupujete probiotik, morate paziti na to, da je dovolj kakovosten. Najboljši probiotiki vsebujejo kakovostne serije bakterij. Seveda ni pomembno samo njihovo število, temveč tudi njihova kombinacija. Dober probiotik torej vsebuje vsaj milijardo živih bakterij. Daleč najbolj stabilni so zagotovo bakterijski sevi, v prahu. Posledično so najbolj priporočljivi probiotiki v obliki kapsul.

Za še učinkovitejše delovanje probiotikov

V zadnjih nekaj letih se za bolj uspešno delovanje probiotikov vedno bolj poudarjajo še prebiotiki. To so posebne vrste vlaknin. Zanje je značilno, da ustvarjajo ugodno okolje za razmnoževanje ter rast probiotičnih bakterij.

YouTube video
Najboljši probiotiki vsebujejo kakovostne serije bakterij.

Prebiotiki pa ne vplivajo samo na koristne bakterije, ampak tudi na že omenjena hranila, ki jih torej v telo prav tako vnašamo dodatno.

Kaj vas opozori na pomanjkanje dobrih bakterij v telesu?

Jemanje omenjenih hranil, ki jih lahko imenujemo tudi imunobiotiki, je še posebej dobrodošlo in celo priporočljivo med prehodnimi obdobji, torej v spomladanskem ter jesenskem času.

Kvalitetni prehranski dodatki v jeseni za dober imunski sistem.
Zdrava prehrana, kvalitetni prehranski dodatki in zdrav način življenja nam zagotavlja, da nam bo imunski sistem služil dobro tudi med prehodnimi obdobji, ko sicer lahko zaznamo njegov padec.

Tedaj je namreč pogost padec imunskega sistema. Prav tako je jemanje izjemno zaželeno pri zdravljenju z antibiotiki ter pri kandidi.

Na pomanjkanje dobrih bakterij pa nas pogosto opozori kar telo samo. Pojavljati se na primer pričnejo prebavne motnje, najpogosteje v obliki nekoliko bolj napihnjenega trebuha, driske ali zaprtosti. Lahko se pojavi splošno slabše počutje, ki ne nazadnje vključuje utrujenost in padec energije.

Drugo v isti kategoriji: