Lesena igrača Sovica Oka - zabavna in poučna ura

Lesene igrače so najbolj priljubljena vrsta igrač

Če se dobro spomnite svojega otroštva, potem se zagotovo spomnite tudi vsaj nekaj igrač, s katerimi ste se v tem obdobju igrali. In če bi vas vprašali, kakšne so bile te igrače, bi nam najverjetneje odgovorili, da lesene in pisane. 

Lesene igrače so namreč izjemno stara vrsta igrač in lahko trdimo, da bodo takšne igrače aktualne v prav vseh časih. Ste se kdaj vprašali, zakaj prav vsak otrok v roke z velikim veseljem prime igračo iz lesa in zakaj vas pri tem prav nič ne skrbi, ali je igrača dovolj varna zanj? Za les velja, da je izjemno varen za izdelovanje igrač in tudi drugih vrst izdelkov. Vsekakor pa je potrebno paziti tudi na to, kaj je takšni igrači še dodanega. Če so na leseni igrači popolnoma varne barve in drugi dodatki, potem nas ne sme prav nič skrbeti.

Igrače iz lesa imajo dolgo življenjsko dobo 

Za lesene igrače (https://www.chebeltza.com/otroske-igrace/lesene-igrace.html) je značilno, da so zelo mikavne na otip. Obenem so tudi zelo trpežne in njihova življenjska doba je lahko izjemno dolga. Morda imate doma shranjeno katero od lesenih igrač, s katero ste se igrali pred nekaj desetletji in je videti še čisto ohranjena, prav tako jo za igro uporabljajo tudi vaši otroci.

Lesene igrače lahko izjemno kakovostne in trpežne
Lesene igrače – Set lesenih glasbenih instrumentov

Da so lesene igrače lahko izjemno kakovostne in trpežne in da predstavljajo tudi zelo varno obliko igre, se zavedajo tudi številni proizvajalci igrač. Ravno zato pri izdelavi igrač velik poudarek dajejo tudi takšnim, ki so narejene iz kakovostne in zdrave vrste lesa. 

Nakup lesene igrače 

Lesene igrače ponekod doma izdelujejo kar sami. Za to dejavnost potrebujete le dobro oblikovan kos lesa, ki ga lahko lepo pobarvate, in nekaj domišljije. Po drugi strani pa vam trg ponuja poceni in zelo kakovostne ter zanimive lesene igrače v številnih velikostih pa tudi oblikah.

YouTube video

Kakovostne in prav posebne igrače iz lesa lahko kupujete tudi v spletnih prodajalnah. Ena med njimi je tudi spletna trgovina chebeltza.com, kjer boste poleg čudovitih igrač za svoje male junake izbirali tudi med številnimi družabnimi igrami. Tudi te so delno lahko zasnovane iz kakovostne in varne vrste lesa – predvsem njihove figurice. 

In če je pred vrati praznovanje rojstnega dne vašega malčka, je obisk takšne spletne prodajalne nujen. V njej boste zagotovo našli vsaj en primeren izdelek, ki bo odlično darilo za vašega malčka. Morda se boste odločili za nakup dobre in uporabne lesene igrače, s pomočjo katere se bo vaš otrok uril v najrazličnejših spretnostih.

Drugo v isti kategoriji: