Izbor prave mize za vašo jedilnico

Ko nakupujete posamezne kose pohištva, se vsekakor osredotočate tudi na to, da se kosi popolnoma ujamejo s preostalimi deli v nekem prostoru. Nekateri med vami pa ste nekoliko bolj drzni pri tem in vam to niti ni tako pomembno. Ne glede na to, v katero skupino opremljevalcev doma sodite, pa je najpomembneje, da vam kupljeni kos prinese veliko mero zadovoljstva in da vam odlično ter dolgo časa služi. 

Opremljanje jedilnice v prvi vrsti pomeni pravo izbiro mize in stolov. Masivna jesena jedilna miza je še vedno najpogostejša izbira, čeprav vam saloni s pohištvom ponujajo še druge materiale. Zelo priljubljena je, na primer, kombinacija lesa in stekla. 

Oblika jedilne mize 

Čeprav ste že popolnoma odločeni, da je lesena jedilna miza odličen izbor za vašo jedilnico, pa je pomembna tudi njena oblika. Tudi pri tem vam trg ponuja številne možnosti. Lahko izbirate med mizami kvadratne, pravokotne, okrogle ter ovalne oblike. Vsaka oblika se ponaša s svojimi prednostmi, sami pa morate presoditi, katera je za vas najprimernejša. 

Pravokotna jedilna miza narejena iz lesa je najpogostejši izbor, veliko kupcev se rado odloča tudi za nakup ovalne, ki v prostor prinese prav poseben pridih elegance. 

Vrsta lesa za jedilno mizo 

Sedaj ko veste, da je lesena miza pravokotne oblike idealna za vašo jedilnico, se boste morali odločiti za še nekaj pomembnega. Čeprav les na splošno velja za zelo kakovosten in cenjen material, pa vas bo dober proizvajalec oziroma prodajalec pohištva opomnil tudi na pomemben izbor vrste lesa, iz katerega bo narejena vaša lesena jedilna miza. 

Če se na vrste lesa ne spoznate najbolje, vam tudi pri tem lahko pomaga proizvajalec oziroma prodajalec. Pomembno je, da vam bo miza dobro in dolgo časa služila. Zato pa boste morali v določeni meri poskrbeti tudi sami, in sicer s primernim vzdrževanjem in čiščenjem. 

Sedaj, ko ste si končno izbrali mizo, so na vrsti še stoli.

Preberite še članek Klasične pisalne mize za vse starostne skupine in namene, da boste izbrali najbolj optimalno za vaše potrebe.

Če pa potrebujete več informacij o vrtnih garniturah si preberite članek “Katere vrtne garniture priporočamo?“.

Drugo v isti kategoriji: