Kakšno terasno pohištvo izbrati za majhen balkon?

Tudi razmeroma majhen balkon ponuja odlične možnosti za takšno ureditev, ki omogoča udobno preživljanje prostega časa. Da pa bi to omogočili, je potrebno dobro izbrati terasno pohištvo, ki mora v tem primeru izpolnjevati več zelo pomembnih meril. Kaj natanko? Vabimo vas k branju.

Garniture terasnega pohištva prilagojene prostoru

Če imate majhen prostor za ureditev, ga morate zelo natančno izmeriti, da boste kupili set vrtnega pohištva, ki bo ustrezal njegovi velikosti. Pri majhnih balkonih in terasah je to zelo pomembno, saj lahko že nekaj centimetrov razlike v velikosti povzroči, da določen kos pohištva ne paše na prej predvideno mesto. To je seveda omejitev, ampak obenem spodbuda, da najdete popolno terasno ali vrtno pohištvo, ki izpolnjuje zelo specifične zahteve.

Za udobno preživljanje prostega časa izberite pravo terasno pohištvo.

Lahkotno in funkcionalno balkonsko pohištvo

V primeru majhnih prostorov se splača izbrati takšne garniture, ki ne bodo pripeljale do dodatnega optičnega zmanjšanja balkonskega prostora. Zato je vredno poiskati garniture lahkotne oblike, po možnosti ažurne in s povišanimi nogami, zaradi katerih bo talna površina dodatno vidna. Vizualna lahkotnost mora biti tudi praktična, tako da je terasno ali balkonsko pohištvo po potrebi enostavno premikati.

YouTube video

Vizualno usklajene garniture pohištva 

Zelo pomembno je tudi ujemanje po videzu, zato nakup vrtnega pohištva nikoli ne sme biti naključje. Paziti je treba na barvo ploščic in ostale zaključne detajle na terasi ali balkonu, da se jim pohištvo ustrezno prilagodi. Tako bo prostor vizualno veliko bolj povezan in prijeten za bivanje, tudi za obiske prijateljev in znancev.
Izbira kompletov balkonskega in terasnega pohištva za majhen balkon je kar velik izziv. Če pa ste pozorni na nekaj pomembnih dejavnikov, kot sta vizualna lahkotnost in velikost, si lahko zagotovite resnično dobro odločitev.

Drugo v isti kategoriji: