Obvezno pohištvo za dnevno sobo

Vodič za pohištvo za dnevno sobo

Če opremljate na novo postavljen dom ali prenavljate kotičke v že postavljenem domu, je velika verjetnost, da ste se med prvim lotili opremljanja dnevne sobe. To je namreč prostor, ki večini med nami doma največ pomeni, saj se v njem zadržujemo skorajda največ časa. Pohištvo za dnevno sobo mora biti zato prilagojeno glede na naše potrebe in želje.

Najbolj viden pa tudi najbolj uporaben kos pohištva v dnevni sobi je za večino kar sedežna garnitura. Brez nje si verjetno ne zmoremo predstavljati bivanje v tej sobi. Seveda je takšno sobno pohištvo lahko zelo različno. Na voljo so sedežne najrazličnejših oblik. O izbiri primerne velikosti in oblike pa odloča predvsem velikost celotnega prostora.

Še drugi pomembni kosi pohištva za dnevno

Pri izbiri pohištva za novo dnevno sobo torej najprej praviloma večjo pozornost namenjamo sedežni garnituri. Če je soba manjša, potem lahko vanjo postavimo tudi manjši kavč. Če je prostor zelo velik, pa imamo pri izbiri zelo veliko mero svobode. Kljub temu sedežne garniture ne smemo kupovati kar na pamet. Pred izbiro ustrezne je treba doma opraviti vse potrebne meritve. Če si bomo za dnevni prostor zaželeli čisto posebno sedežno, potem je najbolje, da jo damo izdelati kar po meri.

YouTube video
Pohištvo za dnevno sobo mora biti prilagojeno glede na naše potrebe in želje, saj se tam zadržujemo skorajda največ časa.

Obvezno pohištvo za dnevno sobo je tudi primerna klubska mizica. Tudi v povezavi s tem nam trg ponuja zelo pestro izbiro. Na voljo so miniaturne dnevne mizice, prav tako precej velike. Pri izbiri smo zelo pogosto osredotočeni tudi na njeno višino. Lahko so zelo nizke ali pa nekoliko višje.

Ležalniki in druga dodatna oprema

V majhen dnevni prostor v resnici lahko spravimo zgolj primerno veliko sedežno garnituro in nekoliko manjšo mizico. Prostora nam ostane zgolj samo še za nekaj omaric oziroma polic, kamor je nameščena še televizija.

moderno in praktično pohištvo za dnevno sobo
Če imamo dovolj prostora v dnevni sobi lahko med pohištvo za dnevno sobo uvrstimo tudi kakšen udoben ležalnik in tabure.

Če pa je dnevna soba ogromna, so dobrodošli še številni dodatki. V njej si lahko na primer omislimo še kakšen dodaten ležalnik. Ta je uporaben za tistega, ki na primer ne bo skupaj z drugimi na dnevni garnituri gledal priljubljene serije, temveč se bo raje osredotočal na branje knjige. V tem delu doma, seveda če je dovolj velik, je zaželen še kakšen tabure, ki je lahko nekoliko bolj drzne barve, če je ostalo pohištvo v nevtralnih barvah.

Drugo v isti kategoriji: