Pravila za nakup zofe

Naš dom je veliko bolj vabljiv, če je opremljen s pohištvom, ki je udobno ter dobro izgleda. Te lastnosti so še posebej pomembne za dnevno sobo, saj tam preživimo največ časa, ko smo doma. Sedežne garniture ali zofe so izredno pomemben kos pohištva, saj so dostikrat glavna točka v sobi, kjer se nahajajo. Na njih se pogovarjamo s prijatelji, gledamo tekme na televizorju ter beremo knjige. Dobro pa je, če upoštevamo nekaj osnovnih pravil, ko bomo iskali svojo idealno zofo.

Višina sedežne garniture

Zofe lahko najdemo v različnih višinah in velikostih. Večina izmed njih je narejena, da nam nudi največjo udobnost, vendar se vseeno lahko uštejemo pri nakupu. Povprečna globina sedežev je od 50-75cm, kar je veliko prostora, da raztegnemo naše noge.

Najboljše in najbolj priporočene višine ni, saj je odvisno od našega telesa, katera zofa bo za nas najbolje udobna. Dobro je, če si za vse izbrane sedežne garniture vnaprej preberemo dimenzije, saj bomo tako poskrbeli, da bomo izbrali točno tako, ki bo za nas najbolj primerna.

Izberimo čvrsto ogrodje

Skoraj vsaka sedežna garnitura se razlikuje v konstrukciji okvirja. Za najboljšo izkušnjo je dobro, če izberemo tako zofo, ki je kvalitetna. Tako se bomo izognili:

  • Posedanju zofe zaradi starosti
  • Neprijetnemu sedenju in ležanju, ker je ogrodje zvito
  • Možnim poškodbam telesa, zaradi nepričakovanega zloma katere od nosilnih prečk v zofi
YouTube video

Na spletnih straneh, kot je www.volino.si bomo našli veliko ponudbo različnih zof, vendar priporočamo tako, ki ima okvir narejen iz trdega lesa ali bolj čvrste kovinske konstrukcije.

Blazine niso samo lepotni dodatek

Dostikrat se zgodi, da pred nakupom ne posvetimo skoraj nobene pozornosti samim blazinam, ki jih imajo različne sedežne garniture. Dostikrat jih pa tudi lahko zamenjamo kasneje s svojimi, ki so boljše in bolj udobne. Blazine so večinoma dveh vrst, ki sta:

Čiščenje na domu - sedežne garniture

Trdovratni madeži na sedežni garnituri

Najtežje je odstraniti trdovratne madeže s preprog in sedežnih garnitur s tkanin.

Tu vam priskoči na pomoč storitev čiščenje na domu. Več o tej storitvi si preberite s klikom na povezavo.

Napolnjene s peno

Pena je bolj ugoden in moderen material, ki se prilagodi našemu telesu. Take blazine so sicer zelo udobne, vendar se sčasoma lahko sploščijo in izgubijo obliko.

Napolnjene s perjem

Blazine s perjem so daleč najbolj udobne, vendar jih bomo mogli vedno sami spraviti v udobno obliko, saj se poležejo, ko na njih ležimo.

Odlična izbira je, če najdemo blazine, ki vsebujejo kombinacijo pene in perje, kot polnilo. Dejstvo pa je, da si moramo vzeti čas, da izberemo tako sedežno garnituro, ki ima vse potrebne lastnosti, ki jih potrebujemo.

Drugo v isti kategoriji: