Odpiranje podjetja na Hrvaškem izvedeno v čim krajšem času

Odpiranje podjetja na Hrvaškem po hitrem postopku

Odpiranje podjetja na Hrvaškem je odlična priložnost za vse tujce, ki bi želeli poslovati v ugodnem davčnem okolju in z mnogimi priložnostmi za rast in razvoj družbe. Hrvaška je namreč članica Evropske Unije, zato gospodarske družbe, registrirane v tej državi, lažje poslujejo s firmami v drugih državah članicah. Tako je izvoz in uvoz tudi enostavnejši, poleg tega pa evropski skladi omogočajo hrvaškim družbam, da za različne dejavnosti črpajo evropska sredstva.

Odpiranje podjetja na Hrvaškem mogoče opraviti že v tridesetih dneh od pričetka postopka

Država Hrvaška nudi mnogo priložnosti za razvoj v panogah, kot je turizem, ki je hkrati tudi ena izmed najbolj uspešnih panog v državi. Tu uspevajo tudi različne industrije ter male in srednje velike firme. Pred odprtjem firme se je potrebno pozanimati o določenih postopkih pri registraciji in ustanovitvi. S pomočjo specializiranih družb pa je odpiranje podjetja na Hrvaškem mogoče opraviti že v tridesetih dneh od pričetka postopka. 

Kakšen je postopek ustanovitve in registracije hrvaške firme?

Osebe oziroma bodoči lastniki ali zastopniki, ki se odločajo za odpiranje podjetja na Hrvaškem, morajo najprej izbrati ime družbe in preveriti njegovo razpoložljivost. Temu sledi overitev notarskega zapisa s potrebnimi podatki o družbi ter registracija v hrvaški register podjetij. Nato je potrebno plačati ustanovitveni kapital in odpreti bančni račun pri hrvaški poslovni ali komercialni banki. 

YouTube video

Postopek odprtja in registracije gospodarske družbe se nadaljuje s prijavo delavcev v pokojninski in zdravstveni sistem. Registrirano firmo je potrebno prijaviti tudi na davčni urad. Če bo organizacija takoj po odprtju začela poslovati kot zavezanka za davek na dodano vrednost, tedaj je ta podatek za pravilno obračunavanje davka tudi potrebno prijaviti v davčni sistem.  

Kako pospešiti postopek ustanavljanja nove hrvaške družbe?

Tuji lastniki imajo lahko pri postopku registracije in odprtja firme nemalo težav z birokracijo in zakonodajo, saj se jo je potrebno na novo priučiti, razumeti in pravilno oddati vso potrebno dokumentacijo na različne urade. Poleg tega pa je večina obrazcev v hrvaščini, kar dodatno otežuje proces registracije. Nepoznavanje celotnega procesa ustanavljanja hrvaških podjetij lahko privede do več mesečnih zamikov. 

Za pospešitev postopkov registracije in ustanovitve družbe, pa lahko lastniki najamejo strokovnjake na tem področju, ki delujejo v specializiranem podjetju ProTax. Strokovnjaki poskrbijo, da je odpiranje podjetja na Hrvaškem izvedeno v čim krajšem času oziroma v tridesetih dneh od pričetka postopka. V imenu novoustanovljene hrvaške družbe poskrbijo za celoten postopek registracije, zato da lahko podjetje čim prej prične s poslovanjem.

Kadrovska agencija in razgovor za delovno mesto.

Kadrovska agencija – 9 Razlogov, zakaj jo najeti

Kadrovska agencija deluje kot posrednik med delodajalci in delavci ter pomaga uskladiti usposobljene kandidate s podjetji, ki imajo trenutno odprta delovna mesta.

Več pa si preberite s klikom na povezavo v naslovu.

Drugo v isti kategoriji: