Hodulje in rolatorji v različnih izvedbah

Rolatorji z zavoro

Med izjemno priljubljene medicinske pripomočke se uvršča rolator z zavoro. Praviloma je opremljen z udobnim oblazinjenim sedežem ter naslonjalom. Ima štiri kolesa. To uporabniku omogoča uporabo na notranjih pa tudi na zunanjih površinah. Rolator se ponaša tudi z udobnimi ročaji iz mehke gume. Ti so nastavljivi po višini.

Rolatorji z zavoro imajo zadnja kolesa fiksna. Sprednja kolesa so vrtljiva – kolesa so napolnjena. Priložene ima zavore z dvojno funkcijo za zaviranje – dolgi postanek in izredne razmere. Krasi ga priročna nakupovalna košarica in držalo za sprehajalno palico. Odlična izbira je na primer rolator z zavoro, ki je izdelan iz aluminija. S seboj ga lahko vzamete tudi na daljšo pot, saj je preprosto zložljiv.

Nakup ali izposoja rolatorja

Rolator je torej lahko izjemno koristen pripomoček. Namenjen je vsem gibalno oviranim osebam, predvsem pa starejšim generacijam. Na trgu si takšno napravo lahko izposodite za določen čas ali pa jo lahko kupite novo. A najprej si morate najti ustreznega ponudnika tovrstnih naprav.

Medicinski pripomočki
Medicinski pripomočki predstavljajo zelo širok nabor najrazličnejših izdelkov.

Medicinski pripomočki v različnih podobah

Kaj si predstavljate pod izrazom medicinski pripomočki? Verjetno nekaj, kar vam lahko odlično pomaga pri vašem zdravju, počutju in tudi v življenju na sploh. Najverjetneje imate doma vsaj en medicinski pripomoček in ker ga ne uporabljate redno, ste verjetno nanj nekoliko pozabili. Če pa ste redni uporabnik katerega od medicinskih pripomočkov, takšne izdelke še toliko bolj cenite.

YouTube video

Medicinski pripomočki predstavljajo zelo širok nabor najrazličnejših izdelkov. Pod to kategorijo produktov na primer sodijo invalidski vozički, bergle, sprehajalne palice – tri ali štirinožne, hodulje, rezervni deli in dodatki za invalidski voziček, rolatorji, polifunkcionalni vozički, sanitarni pripomočki, postelje, trapezi, sobna dvigala.

Drugo v isti kategoriji: