opornica za koleno

Statične in dinamične opornice

Opornice so izdelki, ki delujejo na telesne dele z določeno silo. Delimo jih na statične in dinamične. Prvi tip opornic na obravnavani ud deluje s stalno silo in ne zagotavlja gibanja. Dinamične opornice delujejo na aplicirano mesto s spremenljivo silo in kot takšne omogočajo podprto in nadzorovano gibanje.

Za opornice velja, da so serijsko izdelane, dostopne, individualno izdelane in prilagojene. Dobra izbira so na primer opornice Medigo. Omenjeno podjetje vam ponuja še druge kakovostne medicinske in ortopedske pripomočke.

Ortoze in opornice so sestavni del rehabilitacije

Opornice in ortoze sodijo med medicinske pripomočke, ki se uporabljajo kot sestavni del rehabilitacije, torej kot pomoč za položaj ali pa pri ohranitvi oziroma pri povečanju gibljivosti. Z njimi torej lahko povečujemo, ohranjamo pa tudi izboljšujemo funkcijske sposobnosti posameznika. Posledično lahko izboljšujemo tudi kakovost življenja.

YouTube video
Ortoze in opornice za koleno.

S pomočjo ortoz in opornic zmanjšujemo bolečine, razbremenjujemo boleče dele telesa, lahko izboljšamo gibljivost v sklepu ter povečujemo mišično moč. Po potrebi se z opornico omeji prekomerni gib ter stabilizira sklep. Na področju zgradbe telesa se z opornicami imobilizira področje zloma, ki se dolgo celi. Obenem se s takšnimi medicinskimi pripomočki lahko učinkovito zavaruje telesne strukture po kirurških ter drugih poškodbah kože.

Zakaj izbrati opornice Medigo?

Podjetje Medigo se s prodajo medicinskih pripomočkov ukvarja že več kot 30 let. Če želite olajšanje svojim sklepom so na izbiro opornice Medigo. Z njimi si lahko zagotovite primerno ter hitrejše okrevanje. Na voljo je izjemno širok nabor opornic, ortoz in manšet za vse dele telesa.

Ortoza in opornica za koleno je ena od boljših rešitev za stabilnost kolena.
Uporaba ortoze in opornice za koleno je ena od boljših delnih rešitev za povečanje stabilnosti kolena.

Medigove opornice se odlikujejo po udobnem nošenju, lepem dizajnu, zelo kakovostnem materialu, ne nazadnje tudi po izjemno dostopnih cenah.

Drugo v isti kategoriji: