motoristične hlače za varnost pri vožnji

Koristen vodič za izbiro motorističnih hlač in druge motoristične opreme

Kakovostna motoristična oprema je ključna za varnost pa tudi za samo udobje motorista. Ko se odločate za nakup nove tovrstne opreme, morate biti obvezno pozorni zlasti na kvaliteto, varnost in na udobje izdelkov.

Pri izbiri motoristične čelade morate imeti v mislih, da je to eden od najpomembnejših delov opreme, ker ščiti glavo ter obraz pred poškodbami. Izbrati morate takšno čelado, ki bo povsem primerna za vašo glavo, obenem ima tudi certifikat, ki zagotavlja njeno varnost. Zelo pomembna oprema za motorista pa so tudi motoristične hlače.

Čemu so namenjene hlače za motoriste?

Moto hlače se znajdejo daleč na vrhu osnovne opreme vsakega motorista. Njihova ključna naloga je ta, da omogočajo zaščito nog.

Motoristične hlače za večjo raven zaščite
Tako kot je zelo malo verjetno, da bi sedli na motor brez čelade ali jakne, bi morale biti motoristične hlače standardni del vaše opreme za večjo raven zaščite.

Motoristične hlače morajo biti obvezno izdelane iz dovolj trpežnih materialov. Na voljo so v tekstilni ali pa v usnjeni različici. Zelo priporočljive so tudi dodatne zaščitne blazinice na bokih in kolenih.

Moto jakna in rokavice

Kakovostne moto hlače vam ne bodo kaj dosti koristile, če si obenem ne boste izbrali še primerne motoristične jakne in rokavic, ki so posebej zasnovane za motoriste.

Moto jakna mora biti prav tako narejena iz kakovostnih in dovolj odpornih materialov, kot je usnje ali pa tekstil. Pred poškodbami v primeru padca motorista zelo dobro lahko zaščitijo posebne zaščitne blazinice na ramenih, komolcih in na hrbtu jakne.

YouTube video
Motoristična oprema Yogi za vas v največji trgovini za motoriste. Najdete pa jo tudi na spletu.

Izbrane moto rokavice pa morajo kar se da dobro zaščititi motorista pred vremenskimi vplivi, pred poškodbami in ne nazadnje pred vibracijami. Izdelane morajo biti iz kakovostnih materialov ter omogočati dovolj dober oprijem na krmilu motorja.

Drugo v isti kategoriji: