Ohranimo stare računalnike v delujočem stanju

Moderni svet od nas zahteva, da pri skoraj vsaki aktivnosti uporabljamo računalnik. Tako si večina ljudi sploh ne more več predstavljati sveta, ne da bi imeli dostop do spleta in socialnih medijev. Pri delu pa prenosnik, namizni računalnik, tablice ipd. tudi igrajo pomembno vlogo. Sčasoma pa se trdi disk, matična plošča, napajalnik, grafična kartica ali druga komponenta lahko okvari. V tem primeru nam servis računalnikov poda hitro in ugodno rešitev. Dejansko je v večini primerov najbolje, da popravimo staro in zanesljivo opremo, ki jo potrebujemo za delo in zabavo. Nakup novega računalnika pogosto ni potreben, saj lahko za majhen strošek usposobimo starega.

Pri delu pa prenosnik, namizni računalnik, tablice ipd. tudi igrajo pomembno vlogo. Sčasoma pa se trdi disk, matična plošča, napajalnik, grafična kartica ali druga komponenta lahko okvari.

Servis računalnikov je stroškovno učinkovit

Izkušeni servisi računalnikov delujejo po principu, da odpravijo napako z čim manj stroškov. Izkušeni tehniki pregledajo osnovno ploščo, trdi diske, SSD-je in druge komponente za napake. Ko odkrijejo vzrok, zaradi katerega naš računalnik ne deluje pravilno, ga poizkušajo odpraviti. To storijo tako, da poizkušajo popraviti sam okvarjen del. Če pa to ni mogoče, pa ga zamenjajo z enakim ali podobnim. S tem se prihrani veliko časa in dela, kar se odraža v nižjem strošku popravila. V večini primerov je popravilo računalnikov potrebno, zaradi nedelovanja ene od številnih komponent. Ko pa se to zamenja ali popravi, pa lahko spet nadaljujemo z uporabo.

Ohranimo vse podatke na svojih trdih diskih

Novejši računalniki imajo zelo visoke kapacitete spomina svojih trdih diskov. Lahko se nam pripeti, da zaradi okvare matične plošče, napajalnika ali druge komponente ne moremo več dostopati do shranjenih podatkov. V tem primeru, če kupimo nov računalnik, ne bomo naredili veliko. Vsi podatki bodo še vedno fizično prisotni na starem računalniku. Res je, da diske lahko prenesemo, vendar s tem lahko ogrozimo garancijo, poškodujemo kable ali pa se nam pripeti druga nevšečnost. Tudi, če uspešno prenesemo zagonski trdi disk v nov sistem, ni garancije, da se bo računalnik želel zagnati. Najbolje je, da v primeru kakršnekoli okvare zaupamo strokovnjakom v našem najljubšem servisu računalnikom, ki nam bodo najbolje znali pomagati. Napake bodo hitro odkrili in vsi naši podatki bodo na varnem. 

Reševanje podatkov iz trdega diska

Trdi diski in SSD-ji so zelo zanesljivi spominski mediji. Temu priča v prid tudi garancijska doba, ki jo številni proizvajalci dodajo svojim spominskim medijem. Ta znaša od 3-5 let ali več. Lahko pa se nam pripeti, da nam trdi disk ali SSD odpove, ko to najmanj pričakujemo. Dejansko ni potrebe za skrbi, saj je velika verjetnost, da so vsi podatki nedotaknjeni. Strokovnjaki v računalniškem servisu lahko poizkušajo popraviti ali klonirati disk. Tako bomo ohranili vse pomembno osebne in službene podatke. Tudi, če je disk fizično poškodovan, je mogoče opraviti restavriranje podatkov, ki je zelo uspešno v mnogih primerih.

Drugo v isti kategoriji: