Zakaj spletno stran gostovati na SSD strežniku?

Ste v zadnjem letu kupovali nov osebni računalnik? Če ste odgovorili pritrdilno, obstaja velika verjetnost, da je vanj vgrajena SSD diskovna enota. Ta nadomešča HDD disk, ki se zaradi hitrega razvoja tehnologije počasi poslavlja.

V nadaljevanju prispevka vam bomo predstavili glavne prednosti SSD diskovja. Spoznali boste, zakaj je tako pomembno, da si priskrbite SSD gostovanje, kjer bo torej vaša spletna stran gostovala na strežniku z vgrajenimi SSD diskovnimi polji.

6 prednosti SSD diskov

1. SSD diski so hitrejši. Ste vedeli, da omogočajo kar 100x hitrejše delovanje kot njihovi HDD predhodniki? Če boste na spletu poiskali teste, boste videli, da je res. Tako branje kot zapisovanje podatkov potekata mnogo hitreje.

2. SSD diski porabijo manj energije. In to ne zgolj malo manj, temveč za kar 80 % manj. Če si boste priskrbeli SSD gostovanje, boste torej pozitivno vplivali na okolje. Za vašega ponudnika gostovanja pa zaradi manjše porabe energije SSD strežniki pomenijo nižje stroške na dolgi rok.

3. SSD diski se ne segrevajo toliko. Dejstvo je tesno povezano s prejšnjim, saj je zaradi manjše porabe energije tudi temperatura diskovnih enot nižja.

4. SSD diski so tišji. Vas moti, ker je vaš računalnik vedno tako glasen? HDD diski vsebujejo gibljive dele, ki ob hitrem vrtenju magnetne plošče povzročajo hrup. Pri SSD tehnologiji lahko na kakršnekoli zvoke pozabite, saj gibljivih delov ni.

5. SSD diski so odpornejši. Zopet lahko zapišemo, da je omenjena lastnost povezana s prejšnjo. Ker SSD enote nimajo gibljivih delov, je tudi možnost za tehnično napako mnogo nižja, s tem pa je življenjska doba daljša.

6. SSD diski so manjši in lažji. Ste vedeli, da SSD diskovna enota ne tehta niti 100 gramov? Kaj pa, da so HDD diski težki več kot pol kilograma? Res je, razvoj tehnologije je pripomogel tudi k temu, da je teža SSD diskov manjša.

Zakaj se torej odločiti za SSD gostovanje?

Tista lastnost, ki v povezavi s SSD diskovnimi polji zanima naročnike spletnega gostovanja, je vsekakor hitrost. Kot smo že zapisali, so SSD diski v primerjavi s HDD enotami mnogo hitrejši. SSD gostovanje sicer ni 100x hitrejše od klasičnega, temveč približno 3x – 5x. Se vam zdi malo? Niti približno! Če se vaša spletna stran sedaj nalaga 3 sekunde, kasneje pa bi se obiskovalcu prikazala v zgolj 1 sekundi, je razlika vsekakor ogromna.

Priporočamo vam, da poiščete ponudnika gostovanja, ki vam lahko ponudi storitev na SSD strežniku!

Preberite si tudi komu zaupati izdelavo spletne trgovine in kaj je to VPS gostovanje.

Drugo v isti kategoriji: