Prenosni računalnik gre vedno z menoj

Včasih je šlo vse v fička! Kamorkoli se odpravljamo zadnje čase, moramo s seboj tovoriti kup opreme. Nekateri se sprašujejo, češ kako so lahko včasih vse odpeljali s seboj v fičku, a danes nam po eni strani to ne dovoljujejo več niti prometni predpisi, kaj šele količina reči, ki jih imamo doma in se jim nismo pripravljeni odreči niti na dopustu in seveda tudi prenosni računalnik je ena izmed njih. Včasih smo lahko veliko zbasali med zadnje sedeže, otroci so se vozili dobesedno med prtljago, danes pa zelo veliko prostora zavzamejo že otroški sedeži, poleg tega nam policist lahko naloži mandatno kazen, če v potniškem delu vozila vozimo trdne predmete, ki niso pritrjeni. Tako ni noben problem, če ste med oba otroka na sedež postavili kup cunjic ali plišaste igračke, medtem ko se denimo balinčki ali šamponi lahko med prometno nesrečo spremenijo v prave projektile.

Prenosni računalnik

Najlažje je delati z računalnikom, pa čeprav z majhnim

Tako je potrebno vse spraviti v zadnji del vozila, torej v njegov prtljažnik in tam mora najti svoj prostor tudi prenosni računalnik. Brez njega si težko zamislim dolgo pot, čeprav ga na sami poti ne potrebujem, a ko enkrat pridemo na cilj, je moje delo vezano na povezavo z internetom in moram biti dosegljiv večji del časa. Noben problem ni oditi na plažo za nekaj ur, a potem je potrebno preveriti vsaj elektronsko pošto in prenosni računalnik mi to omogoča napraviti na zelo enostaven način, na malce manj udoben pa lahko to naredim tudi z mobilnim telefonom.

Preberite si še naslednji članek: Ohranimo stare računalnike v delujočem stanju

Napaka na matični plošči? Servis računalnikov zagotavlja strokovno in zanesljivo izvedbo vseh vrst popravil (menjava čipov, kontektorjev, RAM, nadgradnja BIOS ipd.)

Vedno pazimo na varnost prenosnih naprav

Če sem nekje v tujini, v nekem srednje velikem ali manjšem hotelu, se sploh ne želim priključevati na njihov brezžični internet (wi-fi) preko mobilnega telefona, saj mi lahko vanj vdrejo, ukradejo telefonske številke, mi presnamejo SMS sporočila, nastavijo virus in še kaj. Tako bom imel izjemne težave, ko se vrnem domov, to pa mi ni v interesu. Prenosni računalnik lahko v takšnem primeru hitro na novo inštaliram, saj večinoma delam preko spleta ali v oblaku, na dislociranih računalnikih in mi je potemtakem za marsikaj preprosto vseeno. Po drugi strani s seboj vedno jemljem starejši prenosni računalnik, ki ni tako drag, je pa super, da si na njem lahko pogledam tudi kak film ali pa otroci risanke. Tako imamo vsi še vedno dovolj časa za dopust in uživanje, ko pa je potrebno nekaj narediti, mi prenosni računalnik to omogoča na zelo enostaven način. Glede na to, da lahko marsikje dobim prenosni računalnik že za samo nekaj sto evrov, odločitev zato res ni težka.

YouTube video

Drugo v isti kategoriji: