Brezžično polnjenje telefonov

Napolnimo telefon brez žične povezave

Pametni telefoni so nepogrešljiva oprema za vsakega modernega posameznika. Res pa je, da imajo eno veliko pomanjkljivost. Ta pa je kratka življenjska doba vgrajene baterije. Veliko mobitelov uporablja vedno močnejše baterije, vendar jih je vseeno potrebno polniti vsak dan ali vsak drugi dan.

Zadevo si lahko močno olajšamo, če uporabljamo brezžični polnilec. Tako ne bomo potrebovali USB-C, Mikro USB in druge kable. Brezžično polnjenje telefonov pa tudi ohranja našo napravo v boljšem stanju. Temu je tako, saj bomo zmanjšali možnost nastanka poškodb, ki se lahko zgodijo pri fizičnem polnjenju naše naprave.

Brez zmešnjave kablov

Najboljši čas za polnjenje telefona je, ko sedimo za računalnikom, gledamo televizijo ali počnemo kaj drugega. Res pa je, da bomo za to potrebovali enega ali več različnih kablov. Tako hitro nastane zmešnjava, saj imamo na mizi veliko različnih naprav izmed katerih vsaka vsebuje svoje kable. Pri brezžičnem polnjenju mobitelov pa moramo napravo samo odložiti na polnilec. 

Brezžično polnjenje telefonov

Brezžični polnilec deluje tako, da pošilja električno energijo preko indukcijske tuljave v naš telefon. Ta proces je sicer počasnejši, kot če bi uporabljali kabel, vendar je vseeno zelo učinkovit.

Polnjenje več naprav hkrati

Dandanes lahko kupimo bolj napredne brezžične polnilce mobitelov, ki lahko napolnijo več naprav hkrati. Tako lahko akumulator v dveh in več telefonih usposobimo do 100% stanja, brez uporabe kablov.

YouTube video

To je odlična lastnost, če imamo službeni in osebni telefon. Taka tehnologija pa je tudi uporabna za družine, kjer je pametno, da čim bolj poenostavimo vsakodnevno vzdrževanje več mobitelov.

Brez izrabe komponent telefona

Vsak mobilec moramo vsaj nekajkrat na teden priklopiti na električno omrežje. S tem pa počasi izrabljamo vtikač za podatkovno in električno povezavo, ki je vgrajen v našo napravo. Obenem pa se lahko zgodijo razne nezgode, kot da ponesreči kabel povlečemo, se vanj spotaknemo ipd. To pa lahko pusti poškodbe na ohišju naše naprave ali občutljivi notranji elektroniki. Brezžični polnilec pa uporabljamo tako, da mobilno napravo nanj preprosto odložimo. Lahko pa ga kadarkoli tudi odstranimo, brez da bi morali izklapljati polnilec iz električnega omrežja. 

Različne jakosti polnjenja

Večina današnjih brezžičnih polnilcev mobijev lahko najdemo v 5W, 10W in 15W različicah. 10W približno dvakrat hitreje napolni našo napravo. Seveda je vse odvisno od vrste našega mobitela, velikosti baterije in drugih specifikacij. Standard za polnjenje brez kablov je poznano kot Qi, ki ga mora naša naprava podpirati, da se lahko polni brez fizične povezave.

Na spletni strani www.gizzmo.hu lahko zasledimo različne navadne in brezžične polnilce za moderne pametne telefone. Poleg tega pa na strani najdemo bogato ponudbo ovitkov, zaščit stekla in drugih varnostnih in funkcionalnih dodatkov za naš mobi.

Drugo v isti kategoriji: