Kakovostna okna znižujejo stroške energije

Ne glede na to, ali boste izbrali prilagodljiva PVC ali pa klasična lesena okna, je pomembna izbira v kakovosti izdelave. Da bi lahko izkoristili čim več prednosti materialov, je ključnega pomena tudi kakovostna vgradnja. Pri celotnem postopku izbire pa vam bodo svetovali izkušeni svetovalci.

Ker nakup predstavlja dolgoročno investicijo, se je dobro pozanimati o vseh dejavnikih, ki vplivajo na dolgo življenjsko dobo. Pri tem gre največkrat za konstrukcijsko stabilnost okenskega profila. Pri vgradnji pa je pomembno vedeti, ali se bodo nova okna montirala v novogradnjo ali pa v že obstoječ objekt. Če prenavljate dom, bodo strokovnjaki ubrali drugačen postopek montaže.

Kvalitetna okna znižujejo stroške energentov

Kakovost izdelave, konstrukcijska trdnost profila in uporaba drugih materialov v profilu vplivajo na to, da boste na letni ravni privarčevali na stroških energentov, saj ne boste porabili toliko energije za ogrevanje in hlajenje vašega doma ali poslovnega prostora. Kakovostno izdelana okna pozimi zadržujejo toploto v notranjih prostorih, poleti pa preprečujejo, da bi vročina od zunaj prihajala v prostore.

kvalitetna okna Vranešič

K temu izdatno prispevajo standardi izdelave, ki so usmerjeni k nizki stopnji toplotne prehodnosti in visoki stopnji zračne neprepustnosti. Če želite dodatno znižati stroške energije za hlajenje in ogrevanje prostorov, lahko na nova okna namestite ustrezna senčila, kot so na primer žaluzije, rolete in pliseji.

Okna ščitijo pred vplivi iz okolja

Kvalitetno izdelani profili okna s steklom ne poskrbijo le za toplotno izolacijo doma, temveč nudijo tudi zvočno izolativnost, zato hrup ne bo prihajal od zunaj v notranje prostore. Ker lahko namestite rolete, roloje in žaluzije ter različna barvna stekla, se boste s tem zaščitili tudi pred radovednimi pogledi in ohranili svojo intimo.

Kakovost izdelave profilov in zasteklitve pa vpliva tudi na to, da okna ščitijo pred vdorom vode v času obilnih padavin. Za to poskrbi visoka stopnja vodo neprepustnosti. Proizvajalci vgrajujejo tudi dvojna in celo trojna tesnila, zato voda ne curlja v prostor. To preprečuje tudi nastajanje kondenza na notranji strani. Posledično se ne boste spoprijemali s težavami, ki jih prinaša vlaga in plesen.

Okna nudijo preprosto uporabo in udobje

Tehnološko dovršeni procesi izdelave profilov in ključnih komponent poskrbijo za preprosto enoročno uporabo, pri čemer se pri odpiranju in zapiranju ni potrebno pretirano naslanjati in uporabljati moči ter privzdigovati in pritiskati na kljuke. Za vse to poskrbijo tudi okovja z več točkovnimi zapiralnimi mesti. Tako se okna pravilno zaprejo, v kar ni potrebno vlagati veliko truda. Poleg tega pa je pri izbiri pomembna tudi enostavnost vzdrževanja in čiščenja.

Drugo v isti kategoriji: