Na oknih spalnic naj bodo komarniki!

Kljub temu, da je komar zgolj majhna nadležna žuželka, velja za najhujšega povzročitelja smrti izmed vseh živali. Komarji prenašajo najrazličnejše bolezni, in če so bile te še kakšno desetletje nazaj značilne zgolj za nerazviti svet, zadnja leta vse bolj ogrožajo tudi Evropo. Že kar dolgo vemo, da so k nam prišli tigrasti komarji, ki prenašajo nevarno mrzlico, prav tako pa velik preplah po vsem svetu povzroča virus zika.komarniki

Bolezni so torej najbolj pomemben razlog, da se zaščitimo pred komarji – in to nam omogočajo komarniki.

Zakaj so komarniki najbolj nujni za spalnice?

komarnik

Zagotovo velja, da je s komarniki najbolje opremiti vsa okna in vrata domovanja, saj se tako znebimo vseh žuželk, ki bi hotele vstopiti v naš dom, tudi os in muh. Če te možnosti nimate, pa poskrbite vsaj za dvoje: da bodo s komarniki opremljena vrata na teraso in seveda spalni prostori.
Piki komarjev so najpogostejši predvsem zunaj, še posebej ob toplih večerih, ter seveda med spanjem. Ko spimo, se ob zvoku brenčanja komarja pogosto ne zbudimo, zato se lahko komarji brez skrbi »pasejo« na naši koži. Zjutraj se zbudimo s posledicami: rdečimi, oteklimi pikami. In če gre zgolj za pike, smo lahko še srečni …
veliko huje je, če komar prenaša bolezni, ali pa, če ste na pike komarjev preobčutljivi in nanje običajno razvijete alergijsko reakcijo. Ta je še posebej pogosta pri otrocih, s katerimi moramo zaradi pikov komarjev pogosto k zdravniku, kjer se jim predpiše sredstvo proti alergijam (antihistaminiki). Marsikateri otrok namreč razvije na področju pika zelo veliko oteklino, ki jo je potrebno celo hladiti z obkladki, saj je zelo boleča.
Ne bi bilo bolje, da so na vseh oknih spalnih prostorov nameščeni komarniki? Vsekakor! Imeli boste veliko manj skrbi.

Kakšni komarniki so najboljši?

Vedno je najbolje, da se komarniki naročijo hkrati z okni, saj bodo tako vanje že vgrajeni, sicer pa jih lahko naročite tudi kasneje. Kadar ste finančno res na tesnem, pa so vam na voljo komarniki, ki so pravzaprav zgolj mreža, ki jo napnete in pritrdite na okvir okna – ni najbolj estetsko, zagotovo pa deluje.

https://www.youtube.com/watch?v=mnI7P_VqA4s

Drugo v isti kategoriji: