Ključne funkcije kakovostne klimatske naprave

Primerna moč klima naprave

Eden od pomembnejših dejavnikov pri izbiri klimatske naprave je torej tudi moč. Natančen izračun primerne moči je najbolje prepustiti kar strokovnjakom. Sicer pa velja, da je za prostore, ki so manjši od 25 kvadratnih metrov, najboljša izbira naprave z močjo 2,5 kW. Klima moči 3,5 kW je dobra izbira za prostore velike med 25 ter 40 kvadratnimi metri; za večje prostore pa so ustrezna izbira naprave z močjo 4,5 ali 5 kW.

Na sploh pa je najbolje izbrati kar invertersko klimo. Elektronika v tem primeru uravnava delovanje kompresorjev v zunanji enoti, in sicer glede na potrebe notranje enote. Posledično se prihrani kar nekaj električne energije. Hlajenje deluje namreč z manjšimi temperaturnimi nihanji, podaljšana pa je tudi sama življenjska doba kompresorja.

Glasnost ter dizajn naprav za hlajenje in ogrevanje

Ko razmišljamo o izbiri primerne naprave za hlajenje in ogrevanje, moramo biti pozorni tudi na glasnost in ne nazadnje na sam dizajn. Večina naprav dobrih proizvajalcev odlikuje izjemno moderen dizajn s plosko prednjo masko.

Prednost prenosne naprave je zlasti mobilnost.

Zagotovo najbolj mobilna klima

Najboljša prenosna klimatska naprava seveda velja tudi za najbolj mobilno med vsemi tovrstnimi napravami. To vam pove že samo ime oziroma oznaka izdelka. Brez večjih težav se lahko prenaša iz prostora v drug prostor. Po zaključku sezone pa se takšna naprava lahko enostavno umakne.

YouTube video

Takšna naprava za hlajenje se vam torej najbolj splača, če je vaš namen, da boste z eno napravo hladili več prostorov in jo torej po stanovanju želite premikati. Pri tem je seveda nujno treba upoštevati tudi samo težo in velikost. Ne pozabite predvideti prostora, kam jo boste pospravili, ko bo sezona mimo oziroma ko je ne boste nujno potrebovali. Če imate majhno stanovanje, vsak centimeter zagotovo šteje.

Drugo v isti kategoriji: