Geosonda na dolgi rok omogoča najcenejšo rešitev ogrevanja za vaš dom

Morda ste že uspeli kje prebrati oziroma kako drugače zaslediti, da ima ogrevanje in tudi hlajenje z geosondo izjemne prednosti, sploh pa v primerjavi s preostalimi načini ogrevanja in hlajenja. Če pa je za vas geosonda povsem nov termin, za katerega slišite prvič, je tale prispevek kot nalašč za vas, saj vam bomo v nadaljevanju navedli nekatere od konkretnih prednosti tovrstnega delovanja.

Ugotovili boste, da je toplotna črpalka z geosondo tudi ena od najtrajnejših rešitev, ki si jih v tem trenutku lahko sploh zamislite. Najprej pa: kaj sploh je geosonda?

Kaj je geosonda in njene prednosti

Geosonda v zemlji predstavlja preprosto polietilensko cev. Gre za neprekinjen kos plastike, ki se ga izdela pri varjenju. Njen začetek je v strojnici vašega doma, nato gre skozi zid ter nato še približno 100 metrov navpično v zemljo. Lahko celo trdimo, da je geosonda povsem neuničljiva.

Ogrevanje in hlajenje z geosondo je povsem neopazno, saj je vrtina skrita pod zemljo, na njej pa ne boste opazili niti jaška. Gre za eno od najbolj zanesljivih sistemov za ogrevanje in hlajenje. Ker polietilenska cev zdrži več kot sto let, pravimo, da je geosonda trajna.

Ogrevanje in hlajenje z njo je tudi izjemno učinkovito. Zakaj? Ker je zaradi visoke temperature vira toplote sezonsko grelno število toplotne črpalke najvišje, kar je sploh možno. In ker gre za povsem zaprt sistem, je za obtok potrebna le majhna obtočna črpalka. Geosonda prav tako ne potrebuje posebnega vzdrževanja.

Toplotna črpalka z geosondo je nenadomestljiva

Nekateri uporabniki bi z veseljem zapisali, da je toplotna črpalka z geotermalno sondo nenadomestljiva. Zakaj? Ker na zelo učinkovit način zagotavlja povsem trajno zanesljivo in tudi najučinkovitejše pridobivanje toplote in skoraj povsem brezplačnega hlajenja.

Ker vas je nekoliko manj podroben opis geosonde in nekaj njenih največjih prednosti verjetno povsem prevzel, boste slej ko prej o njej želeli izvedeti še več. Na spletu in tudi drugje je geosonda še podrobneje opisana in lahko si jo ogledate tudi pobliže. Če se boste odločili za sistem ogrevanja in hlajenja z njo, pa si boste morali slej ko prej najti tudi dobrega ponudnika za to.

Drugo v isti kategoriji: