Razlogi za nakup varnostnih reflektorjev

Reflektorji so večopravilni in večnamenski. Njihova primarna naloga je osvetlitev notranje in zunanje površine. Poskrbijo tudi za večji estetski učinek, v primeru, da so usmerjeni v umetnine, slike ali kipce. Pomembni pa so tudi z vidika varnosti. Z njimi hitreje opazite morebitnega tujca, ki se sprehaja okoli vaše hiše ali vašega vrta.

Varnost in zaščita doma

Reflektorji led so namenjeni tudi zaščiti stanovanja. V notranjih prostorih imajo sicer primarno bolj estetsko nalogo. Služijo namreč osvetlitvi prostora in posameznih delov. Z njimi lahko na primer osvetlite celotno dnevno sobo ali pa zgolj le en del. Usmerjena svetloba daje poudarek na določenih elementih v vašem bivališču. Po drugi strani imajo reflektorji led tudi zaščitno funkcijo. V kombinaciji s senzorjem gibanja, služijo kot velika varnostna zaščita vašega doma.

Zakaj led svetila?

Led svetila so veliko bolj varčna in imajo veliko daljšo življenjsko dobo, od klasičnih žarnic z žarilno nitko. Slednje so zaradi pogostega vžiganja in ugašanja izjemno hitro pregorele. LED svetila imajo dolgo življenjsko dobo, ki lahko traja tudi do 50.000 delovnih ur. Njihove največje prednosti so torej v visoki svetilnosti, nizki porabi električne energije in dolgi življenjski dobi.

Ostale prednosti led reflektorjev

Led reflektorji dosegajo visoko življenjsko dobo tudi do 50.000 delovnih ur. Dosegajo najvišji možen izkoristek energije, saj se kar 90 procentov porabljene energije spremeni v vidno svetlobo. Za razliko od klasičnih žarnic, led svetilka daje le 10 procentov energije v toplotno energijo. Tako je tudi za kar 50 procentov bolj varčna od drugih sijalk. So izjemno odporne in vzdržljive, saj nimajo krhke žarilne nitke, tankega stekla ali gibljivih delcev. Velika prednost je tudi v samem svetlobnem spektru, ki ne vsebuje ultravijolične svetlobe. Imajo tudi možnost nastavitve pridušene svetlobe, pri čemer po želji spreminjamo moč in intenzivnost svetlobe. Pri nekaterih led reflektorjih lahko nastavljamo tudi želene procente svetilnosti.

Drugo v isti kategoriji: