Najbolj priljubljena led svetila leta 2018

Trendi osvetlitve prostorov se spreminjajo iz leta v leto. Včasih smo močnejše luči namestili zgolj v kuhinji in delovni sobi, dandanes pa je potreba po dodatni osvetlitvi prešla v vsako sobo. Sedaj osvetljujemo tudi kopalnice, predprostore, jedilnice, otroške sobe in spalnice. Posebej dodajamo svetlobni poudarek tudi na posameznih elementih v stanovanju, kot so knjižne police, stenske police, televizijski zasloni, vitrine, umetnine in podobno. Led svetila so na voljo v različnih dimenzijah, oblikah in barvi svetlobe. Reguliramo lahko tudi usmerjenost in jakost moči.

Nove ideje za stopno osvetlitev

Stropna led svetila za leto 2018 so na voljo v različnih novodobnih oblikah. Klasične stropne reflektorje so zamenjale viseče skulpture v obliki kapljic oziroma rožic, kjer se svetloba razprši po prostoru v nenavadnih oblikah. Svetloba se dopolni tudi z naborom stenskih in namiznih svetil. Stenska so ponavadi v obliki reflektorjev, saj nudijo koncentrirano svetlobo na določeni točki. Posebej priporočljivo je to za prostore, kjer beremo ali uporabljamo računalnik.

Elegantni ambient

Pri renovaciji stanovanja je dobro zamenjati tudi luči. Nova led svetila dajo prostoru videz večne elegance. Sedaj lahko kupimo celo stropno nevisečo luč, ki ima ogrodje iz aluminija, spodnji del pa je sestavljen iz velikega števila drobnih motnih kristalčkov. Slednji pri vključitvi pričarajo pravo pravljico. Videz dopolnimo tudi s kakšno samostoječo lučjo ali pa modelom z več reflektorji, ki jih usmerimo v posamezne točke v prostoru, ki jih želimo poudariti.

Otroška soba in prava svetloba

Glede na to, da se otroci bojijo teme, je dobro, da jim omogočimo malce svetlobe tudi ponoči. Klasično nočno lučko lahko nadomestimo z LED namizno lučko v obliki kužka, mucke, ptička ali druge živali.

YouTube video

Tako bo malček imel ponoči za družbo LED svetila v obliki njegovega najboljšega prijatelja. Na strop namestimo tudi visečo lučko v obliki piratske ladje, letala ali pa modela s poslikavo muck.

Drugo v isti kategoriji: