Dodatno pokojninsko varčevanje za mirno ter brezskrbno prihodnost

V današnjem času ljudje kar težko kaj privarčujemo, ampak nam zdrava pamet in tudi strokovnjaki nas na to ves čas opozarjajo, da je varčevanje izjemnega pomena. Vpliva predvsem na naše življenje v prihodnosti. Tako je še posebej primerno dodatno pokojninsko varčevanje, ki si ga lahko pametno ter strateško načrtujemo tudi s pomočjo strokovnjakov.

Vse je odvisno predvsem od nas

Za dodatno pokojninsko varčevanje se seveda odločimo sami. Kako udobno bomo uživali v pokoju, je predvsem odvisno od nas samih, predvsem pa od našega zastavljenega varčevalnega načrta. Če se bomo namreč zanašali samo na državno pokojnino, potem se bomo zagotovo ujeli v tako imenovano pokojninsko vrzel. To pa v praksi pomeni, da bo naš standard bistveno nižji, kot pa je sedaj. Toda, na kakšen način se lahko lotimo tega, da bo naša finančna vrzel v času, ko bomo prejemali pokojnino, pravilno zapolnjena? Stvar je v resnici izjemno enostavna in tudi preprosta. Tudi s povsem nizkimi mesečnimi zneski, ki jih sploh ne bomo opazili, lahko na dolgi rok privarčujemo kar veliko denarja.

Če bomo varčevali preudarno, bomo lahko prihranili kar nekaj denarja, ki ga bomo potem prejemali tudi kot pokojnino. Seveda pa moramo pričeti čim prej. Mimogrede, pokojninska vrzel pomeni v praksi razliko med našo plačo v času, ko smo zaposleni, ter predvideno višino naše pokojnine. V tem trenutku nas strokovnjaki opozarjajo, da je dobro imeti 90 % odstotkov naše trenutne plače za udobno življenje, ki si ga bomo lahko privoščili v času, ko bomo v penziji.

Za pokojninsko varčevanje je potrebno poskrbeti že danes

Kot smo že omenili, je dobro, da z varčevanjem za pokojnino pričnemo že kar danes oziroma čim prej. Prej ko bomo začeli varčevati, nižji znesek na mesec bomo potrebovali za uresničitev svojega cilja. Na poti do svojega cilja pa si lahko na daljši rok privoščimo tudi več nihanja vrednosti.

Drugo v isti kategoriji: