Kako lahko izdelava spletnih strani reši startup podjetje?

Velika prenesičenost trga in številna konkurenca sta največji težavi večine startup podjetij. Nestabilno poslovno okolje hkrati s spreminjajočimi se trendi, znatno otežujeta uspeh v svetu podjetništva. Namesto, da bi opustili svoj poslovni načrt in se preusmerili v kakšno drugo panogo, razmislite raje o manjši preobrazbi in nadgraditvi prvotnega načrta. Večina posla dandanes ne poteka več od vrat do vrat, temveč prek spleta. Slednji omogoča neskončne možnosti za rast in širitev. Samo prepoznati jih morate in se jim posvetiti. Uspeh ne bo prišel čez noč, temveč bo prišel postopoma z vsako novo stranko posebej.

Privabite stranke

V prvi fazi morate razmišljati o tem, kako bo izdelava spletnih strani privabila nove oziroma prve stranke. Sama vzpostavitev spletnega mesta ni dovolj. Pomembna je tudi marketinška strategija. Vlagati morate v spletne oglase na različnih platformah in različnih socialnih medijih. Razmisliti morate o kakšnih nagradnih igrah ob prvem lansiranju. Organizirajte tudi nagradne igre ali pa nudite poseben popust. Na ta način se izdelava strani na dolgi rok izplača, saj boste dobili širok nabor novih potencialnih strank.

Zadržite jih in prepričajte v nakup

V kolikor ste se odločili, da je za vas najboljša samostojna izdelava spletnih strani, potem morate razmišljati tudi o sistemu nadgradenj, sledenju novim trendom ter o vsakodnevni optimizaciji. Ponavadi je bolje, da optimizacijo in oblikovanje spletnih strani prepustite zunanjim izvajalcem. Slednji imajo dovolj časa, ljudi in drugih resursov, da lahko vsakodnevno nadgrajujejo vaše spletno mesto. Vitalnega pomena je namreč iskanje ravnotežja med privabljanjem novih strank in zadrževanjem obstoječih. Slednjim je dobro ponuditi manjše popuste ali brezplačno poštnino.

YouTube video

Ali ima prednost nova ali obstoječa stranka?

Splošno znano dejstvo je, da je slovenski trg izjemno majhen. Pri tem je pomembno, da zadržite svoje obstoječe stranke, saj bodo slednje prinesle največ denarja. Sčasoma pridobivanje novih strank sicer igra veliko vlogo, vendar je hkrati pomembnejše prepričanje obstoječih strank v nakup. Pri tem je pomemben faktor tudi izdelava spletnih strani, kjer si ustvarite idealno platformo za nagovor potencialnih in obstoječih kupcev. Slednji potrebujejo nove informacije in navodila za uporabo vaših izdelkov. Vse to najdejo na vaši strani.

Drugo v isti kategoriji: