Različne vrste in možnosti za gostovanje spletnih strani

Vsako podjetje in posameznik, ki se želi predstaviti strankam, mora imeti spletno stran. Za vzpostavitev strani potrebujete tudi kvalitetnega ponudnika spletnih storitev. Ločimo med osnovnim deljenim, VPS, namenskim in reseller gostovanjem.

Deljeno SSD gostovanje

Ta vrsta najema strežnika je najpogostejša in najbolj ugodna za večino uporabnikov. Pri tem si spletni prostor na strežniku delite z drugimi uporabniki. Deljeno gostovanje spletnih strani ima kot največjo prednost vsekakor cenovno dostopnost. Stroški vzdrževanja se razdelijo med več naročnikov. Slabosti deljenega HDD najema strežnika so v počasnejšem delovanju spletnih mest, daljšem času za nalaganje vsebin in možnosti preobremenitve strežnika. Izberite takega ponudnika, ki vam omogoča deljeno zakup strežnika z SSD diskom. Slednji so hitrejši od HDD diskov in vam omogočajo hitro vzdrževanje in posodabljanje programske opreme, nameščanje aplikacij, hitro varnostno kopiranje in podobno.

 

VPS gostovanje

Navidezni zasebni strežnik je namenjen vsem, ki želijo biti povsem ločeni od drugih uporabnikov. Na strežniku vam pripadajo samostojni strežniški prostor, pomnilnik, procesorji, SSD disk in podobno. Zaradi popolne ločenosti od ostalih uporabnikov ne prihaja do motenj in preobremenitve strežnika zaradi dela drugih uporabnikov. Navidezni zasebni strežnik je namenjen naprednejšim uporabnikom z administrativnim znanjem in izkušnjami.

YouTube video

Namensko gostovanje

Idealno je za vsa podjetja, ki želijo najeti celoten fizični strežnik. Na strežnik lahko nameščate poljubno programsko vsebino. Največja prednost te vrste najema strežnika je v prilagodljivosti strežnika vašim lastnim potrebam. Največja slabost pa je v tem, da potrebujete dovolj znanja za samostojno upravljanje strežnika. Sami boste namreč morali nastaviti, vzdrževati in nadgrajevati programsko opremo strežnika. Namensko gostovanje se lahko na dolgi rok izkaže kot zelo draga investicija. Še posebej, če morate za upravljanje strežnika najeti zunanje sodelavce.

Reseller gostovanje

Namenjeno je vsem podjetjem, ki nameravajo SSD gostovanje (https://www.domovanje.com/vps-gostovanje) prodati naprej. Odlično je za vsa podjetja, agencije, razvijalce in druge uporabnike. Naročnik sam določa cene in velikosti paketa. Reseller gostovanje je na začetku malce dražja investicija, saj mora naročnik najprej plačati zakup spletnega prostora in šele nato le-tega proda v različnih po meri izdelanih paketih.

Drugo v isti kategoriji: