SSL certifikat zaščiti naše podatke

Zavarujmo svojo spletno stran z napredno tehnologijo šifriranja

Izdelava nove spletne strani je velik korak za vsakega podjetnika. Na žalost pa je realnost taka, da je svetovni splet poln nepridipravov. Te nepridipravi pa prežijo na ključne informacije na naši spletni strani. Tako lahko ukradejo uporabniške podatke naših strank in povzročijo drugo škodo. To pa pomeni, da je digitalna varnost naših virtualnih podatkov zelo pomembna. Zaščitimo jih lahko s SSL certifikatom. To je posebna tehnologija namenjena šifriranju podatkov med našim strežnikom in računalnikom obiskovalca spletne strani. S tem pa preprečimo nepridipravom krajo zaupnih informacij.

SSL certifikat zaščiti naše podatke

Naša spletna stran vsebuje v ozadju veliko različnih tehnologij varovanja podatkov. Najbolj uspešno pa je, če te podatke zašifriramo. To nam omogoča SSL certifikat. To je poseben ključ namenjen zakritju vseh informacij med obiskovalci naše spletne strani in samim strežnikom, kjer se stran nahaja. Vsak obiskovalec spletne strani pridobi digitalni ključ. Ta ključ pa je namenjen šifriranju podatkov, ki se prenašajo med našo spletno stranjo in posameznim obiskovalcem strani. Tako se popolnoma zavarujejo različne informacije, kot so:

  • Plačilne kartice naših strank
  • Uporabniška imena in gesla
  • Transakcije za nakup fizičnega blaga in storitev

SSL tehnologija zagotavlja pristnost naše spletne strani

Pomemben del vsake spletne strani je njena identiteta. S SSL certifikatom zagotovimo pristnost naše spletne strani. Veliko ljudi se ne zaveda, da je kopijo vsake strani izredno preprosto ustvariti. Tako lahko prevaranti ukradejo težko prigaran denar naših strank. Naše podjetje pa utrpi nepopravljivo škodo. Ta pa se pokaže v obliki izgube zaupanja strank, izgubi zaslužka, slabem glasu ipd.

SSL certifikat je kriptografski protokol
SSL certifikat omogoča varno povezavo med strežnikom in obiskovalcem

Certifikat SSL pa je povezan s fizično lokacijo našega podjetja. Obenem pa je tudi povezan z veljavnim obstojem naše organizacije ali podjetja. Tako ni možnosti prevare oziroma kopiranja naše spletne strani. Vsak uporabnik bo imel pri URL naslovu naše spletne strani zeleno ključavnico. S klikom na to ključavnico pa se je možno prepričati o varnosti povezave. Ključavnica je zelena, če naš brskalnik preveri to spletno stran in jo smatra za varno. V primeru neveljavnega certifikata pa nam bo spletni brskalnik izdal opozorilo, da naša povezava ni varna. Na takih straneh se močno odsvetuje nakupovanje kakršnih koli izdelkov in storitev.

Boljša uvrščenost v rezultatih iskanja spletne strani s SSL certifikatom

SEO optimizacija je izredno pomembna v današnjem času. Ta nam omogoča višjo uvrščenost naše spletne strani med iskalnimi rezultati na določene ključne besede. Velik del te optimizacije pa predstavlja SSL certifikat. Z njem spremenimo protokol povezovanja na naš stražnik s HTTP na HTTPS protokol.

YouTube video
Video: Kako deluje SSL certifikat

To pa pomeni, da je celotna povezava med spletno stran in uporabniki zaščitena z močno enkripcijo. Dandanes pa je uporaba HTTPS protokola nujna, če želimo višjo uvrščenost v iskalnih rezultatih velikih spletnih iskalnikov.

Drugo v isti kategoriji: