Barvne kontaktne leče

Ljudje smo vizualna bitja in zato želimo biti tudi s svojim videzom zadovoljni. In marsikomu barva njegovih oči ni všeč ali pa se mu zdi premalo izrazita. V ta namen se uporabljajo barvne kontaktne leče, ki lahko le poudarijo naravno barvo oči ali pa le-to popolnoma spremenijo.

Barvne leče lahko uporabljate tudi če nimate težav z vidom, torej imajo samo estetsko vrednost. V kolikor pa imate težave z vidom pred naročilom barvnih leč tako kot pred naročilom navadnih kontaktnih leč najprej obiščite oftalmologa, ki vam bo določil pravilno dioptrijo s čimer boste skoraj v vsaki optiki lahko naročili želene leče.

Tudi barvne kontaktne leče so tako kot klasične leče lahko trde, poltrde ali mehke. Katere boste izbrali je odvisno predvsem od zdravja vaših oči in od tega katere boste najlažje in najbolj udobno nosili.
Tudi če leče nosite samo v estetske namene, je treba upoštevati osnove nošenja kontaktnih leč. Nikar jih ne izmenjujte z drugimi osebami. Pri vstavljanju in odstranjevanju imejte vedno temeljito umite in posušene roke, leče pa shranjujte in čistite v posebej za to namenjeni tekočini in ne v vodi iz pipe. Tako boste svojim lečam podarili dolgo življenje, sebi pa boste preprečili marsikateri zdravstveni zaplet zaradi okužbe oči.

Imamo pa tri vrste obarvanosti kontaktnih leč. Klasične kontaktne leče so obarvane ravno toliko, da jih lažje najdemo in nam barve oči ne spremenijo. Druga stopnja obarvanosti kontaktnih leč je tista, ki barvo naših oči samo poudari. Kontaktne leče, ki so obarvane z močnejšim odtenki pa barvo oči popolnoma spremenijo. Na voljo imate različne barve kontaktnih leč, prav tako pa so se pred nekaj leti začele pojavljati kontaktne leče z različnimi motivi. Tako lahko ljudje, ko vas gledajo v oči sedaj dobesedno gledajo v sonce, spiralo ali morda celo v pajkovo mrežo.

V kolikor se za nakup barvnih leč odločite pa je najbolj pomembno, da se boste z novo ali poudarjeno barvo vaših oči počutili samozavestno in udobno.

Drugo v isti kategoriji: