Kako dolgo traja kartuša

Vsaka stvar ima življenjsko dobo. Tudi vsako živo bitje. Ta pa je odvisna od veliko dejavnikov. Od vzdrževanja, če govorimo o strojih in drugih stvareh in od načina življenja, če govorimo o živih bitjih. Če govorimo o stvareh, vemo kako moramo za vsako stvar skrbeti. In vemo, koliko pričakovati, da nam bo kaj »držalo.« Če se osredotočimo na kartuše, bo verjetno veljal pregovor: »koliko denarja, toliko muzike.« Res je. Pri nas smo sicer zelo zadovoljni z uporabo Brother kartuše.

Kartuše so osnovni del tiskalnika in brez njih tiskalniki ne bi mogli delati. Pravzaprav so v funkciji in popolnoma sposobni za delovanje, jim pa manjka barva. In ker želimo nekaj natisniti, brez barve ne moremo nič. Vemo pa, kako neprijetno je, ko nam te zmanjka, zato smo običajno že predhodno obveščeni, da barve zmanjkuje in jo bo treba nadomestiti. Pri izbiri kartuše moramo predvsem biti pozorni na to, da je ta kompatibilna s tiskalnikom. Če to ni, potem nima smisla in je tiskalnik ne bo sprejel ter tako ne bo opravil svojega dela.

Kako dolgo pa bo kartuša v funkciji, pa je tudi odvisno od nas. Običajno je za vsako kartušo tudi predpisano, koliko lahko natisne. Najboljše se meri v številu papirja. Ko se približujemo že temu številu, približno nekako vemo, da bo kmalu zmanjkalo. Tako, da lahko kupimo kartušo, ki bo natisnila več ali manj papirja, predno roma v smeti, ker je prazna.

Kar se tiče vzdrževanja, kartuše ne zahtevajo posebnega vzdrževanja in nekako z ravnanjem ne moremo vplivati na njeno dobo. Pomembno je le, da jo pravilno vstavimo in je to to. Potem je vse odvisno od tega, koliko potrebujemo tiskanje. Če tiskamo bolj pogosto je smotrno vzeti tudi večjo kartušo in obratno, ker je dejansko to edino, kar moramo vedeti in ne glede na kasnejše ravnanje, vedno vemo, kako dolgo še bo v uporabi.

Drugo v isti kategoriji: