Frizure za dolge lase

Beautiful Girl
Beautiful Girl (Photo credit: Blue Skyz Media)

Dolgi lasje že od nekaj veljajo za simbol ženstvenosti in seksapila (čeprav jim zadnje čase resno konkurirajo tudi kratke pričeske) in frizure za dolge lase obstajajo praktično vseh oblikah. Čeprav se tista dekleta, ki imajo dolge lase, od njih težko ločijo in so njihovi obiski v frizerskem salonu namenjeni predvsem rednemu vzdrževanju konic ali barvanju las, smo vam vseeno pripravili nekaj nasvetov, kako najti prave frizure za dolge lase.

Običajno je tako, da moramo naše želje prilagoditi naši obliki obraza in strukturi las. Poznamo več oblik obraza: okrogel, kvadraten, trikoten, srčast, podolgovat in ovalen. Slednji je najbolj popoln in mu pristajajo praktično vse pričeske, pri ostalih oblikah pa moramo z različnimi načini striženja ustvariti vizualni efekt ovalnega obraza. In kako to storimo? Podolgovati obraz moramo recimo malo skrajšati, kar lahko zelo elegantno naredimo s frufrujem, okrogel obraz moramo nekoliko zožiti, zato so zanj idealne asimetrične pričeske, visoko čelo na videz skrajšamo z gostim frufrujem, kvadratno obliko obraza pa omehčamo z nežnimi kodri.

Frizure za dolge lase so lahko enostavne za nego, če jih le prilagodite strukturi las. Lasje so lahko tanki, gosti ali redki, valoviti ali ravni in za popolno zadovoljstvo morate nekoliko prilagoditi vaše želje. Tankim in ravnim lasem ne pristajajo pričeske z enakomerno dolžino las, veliko bolj primerno je stopničasto striženje, ki bo pričaralo nekaj volumna. Če so vaši lasje gosti in valoviti, boste imele težave s klasičnim in ravnim frufrujem, zato se raje odločite za takega, ki ga lahko nosite počesanega na stran!

Enhanced by Zemanta

Drugo v isti kategoriji: