bodylastics

Bodylastics – tako enostavno, a tako učinkovito

Vadba z elastičnimi trakovi že leta dokazuje, da upravičeno velja za najboljšo vadbo za mišično moč. Zakaj?bodylastics Ker je primerna za vse, ne glede na stopnjo fizične pripravljenosti. Zato, ker ne zahteva posebnih znanj. Ne zahteva dragih pripomočkov in opreme. Ne vodi do poškodb, ker gre zgolj za delo z lastno težo in za trak, ki ga odlikujeta vztrajnost in elastičnost. In predvsem zato, ker lahko vaje tudi kar mimogrede izvajamo doma.
Med najboljše trakove sodijo tudi
Bodylastics. Sprva so se uporabljali pri klasični aerobiki, nato pa se je tovrstna vadba zaradi učinkovitosti razširila tudi na vsa druga športna področja in se začela uporabljati tudi pri različnih razgibavanjih in fizioterapijah, saj je možno s specifičnimi vajami poskrbeti za to, da krepimo točno določene oziroma izbrane mišice in mišične skupine.
Odlika elastičnih trakov za vadbo
Bodylastics je v tem, da ne gre za tanke trakove, ki po nekaj časa uporabe počijo ali se strgajo, temveč za kompaktne elastične trakove, ki imajo okrogel premer. Izbiramo lahko med različnimi dolžinami in različno upornostjo (poskrbljeno je za barvno kodiranje), na konce trakov pa lahko v zanko namestimo ročke ter tako poskrbimo tudi za nadgradnjo vadbe – en konec traka lahko na primer pritrdimo na drog in tako spekter vaj še razširimo in dejansko izvajamo še več vaj z lastno težo.
Pri vadbi s trakovi je dejansko najbolj pomembno to, da se na začetku dobro seznanimo z vajami ter njihovim pravilnim izvajanjem, česar se lahko naučimo tako v fitnes klubih, s pomočjo osebnih trenerjev, ali tudi s pomočjo spleta. Marsikdo namreč meni, da so trakovi namenjeni zgolj krepitvi bicepsov, vendar še zdaleč ni tako. Elastični trakovi lahko krepijo skorajda vsako mišico človeškega telesa! To pomeni, da je najbolje najprej spoznati tako vaje za noge kot roke, za ramena, trebušne mišice in hrbet, nato pa jih enakomerno izvajati – škoda bi bilo namreč, da ne bi znali izkoristiti celotnega potenciala tega preprostega pripomočka.
In zakaj bi se odločili prav za znamko
Bodylastics? Zato, ker ima za sabo dvanajst let tradicije in izboljšav ter nadgradenj, uporabljajo pa jo številni znani športniki, ki vedo, da je treba pri športnih pripomočkih vedno paziti na kakovost.

Drugo v isti kategoriji: