Android programiranje

Zaradi vse bolj razširjene uporabe pametnih telefonov in računalniških tablic, se tudi pri nas povečuje povpraševanje za Android programiranje. To je odlična poslovna priložnost za vse, ki iščejo svojo pot na vse bolj pestrem IT trgu, vendar pa Android programiranje ne nudi tako lahkega zaslužka, kot se zdi na prvi pogled.

Zakaj bi se odločili za Android programiranje? Prvo dejstvo je, da je povpraševanja vse več. Drugo, da ni zapleteno – vsaj ne za tiste, ki že obvladajo Linux.
Kaj pa je tisto, kar bi lahko bilo ovira? Predvsem to, da so različne aplikacije v Androidu običajno zelo kakovostne, zato ne boste prišli daleč, če dela ne boste vzeli zelo resno.
Zakaj je Android programiranje tako enostavno?

V prvi vrsti je poceni oziroma ponuja programe za uporabo v operacijskem sistemu zastonj, kar močno olajša razvijanje programov – Android je odprtokoden. S tem nudi veliko prednost proizvajalcem pametnih telefonov in tablic, saj le-tem ni potrebno več razvijati svojih programskih sistemov, lahko pa seveda sodelujejo pri nadgradnji in dodatnem razvoju posameznih komponent ter s tem izboljšujejo samo delovanje in uporabnost Androida.
Android se samodejno sinhronizira z Googlovimi storitvami, kar je zagotovo velika prednost pred drugimi operacijskimi sistemi – in tu si Google, ki mu lahko za Android programiranje in njegov razvoj pripišemo največ zaslug, gotovo zasluži pohvalo.

Samo programiranje ima zaradi Googla veliko prednost tudi za uporabnike. Google je namreč vzpostavil Google Play, ki omogoča uporabnikom enostavno nalaganje in uporabo aplikacij za naprave, ki uporabljajo Android. Veliko Android aplikacij je tako uporabnikom na voljo brezplačno, plačljive aplikacije pa so večinoma dosegljive za precej simbolično ceno. Tako je konec obdobja, ko so uporabniki tudi za najbolj preprosto programsko opremo plačevali celo bogastvo. GooglePlay, ki ga sicer poznamo zgolj pet let, pa ne ponuja zgolj igric, kot napačno predstavlja njegovo ime. Na voljo je tudi cel kup »praktičnih« aplikacij, ki zadovoljijo različne vsakdanje potrebe uporabnikov na različnih področjih, preko njega pa poteka tudi distribucija filmov, glasbe, revij in podobno (za kar je potrebno uporabljati tako imenovane »proxyje«).

Android programiranje bo zagotovo postalo še naprednejše in bo uporabnikom omogočalo vse več praktičnih aplikacij, zato med »IT mojstri« velja za delo, ki se ga je zagotovo pametno lotiti.

Drugo v isti kategoriji: