PS3 konzola

PS3 oziroma PlayStation3 konzola ima status ene izmed najbolj priljubljenih igralnih konzol. Izdana je bila novembra 2006 (v Evropi marca 2007) in nasledila svojo predhodnico, konzolo PS2. PS3 konzola, ki jo je izdalo podjetje Sony Computer Entertainment, je ena izmed predstavnic sedme generacije konzol za videoigre, znotraj katere predstavlja veliko konkurenco Xbox 360 podjetja Microsoft in konzoli Wii podjetja Nitendo. Kljub temu, da je bila nedavno izdana nova različica igralne naprave (PS4), PS3 še vedno prinaša veliko zabave v številne domove po svetu.

PS3 konzole pride v prodajo …

PS3 konzola si je svoj renome pridobila že takoj na začetku, ko se je pojavila na trgu. Na Japonskem, kjer je tudi sedež podjetja Sony, so jo v prvem dnevu prodali v več kot 81.000 izvodih. Zgodba se je ponovila tudi v Evropi – v prvih dveh dneh so prodali kar 600.000 PS3 konzol, kljub temu, da je bila med dražjimi konzolami sedme generacije. Ob začetku prodaje v ZDA pa je priljubljenost PlayStation3 dobila povsem nove razsežnosti. Mnogi ljudje so se odločili postaviti šotore pred trgovinami, ki so naročile konzole PS3 za prodajo. Naslednje jutro, ko se je trgovina odprla, se je kar 60 ljudi prerekalo za 10 konzol. Nekatera poročila te »PS3 manije« poročajo celo o strelskih obračunih med »taborniki«.

Zakaj je PS3 konzola tako priljubljena?

PS3 konzola je bila zadnja med najbolj priljubljenimi tremi konzolami, ki se je pojavila na trgu, a kljub temu doživela ogromen uspeh. Razlog za to se skriva tudi v ponudbi iger, saj je PS3 ponudila večjo zbirko različnih iger kot njeni konkurenti. Ob tem ne gre zanemariti tudi predhodnice konzole PS3, ki je bila takrat najbolj priljubljena igralna konzola v Evropi. PS3 tudi po tehnični plati ni prav nič zaostajala za svojimi konkurenti, do novembra 2013 pa je bilo tako prodanih že 80 milijonov izvodov omenjene igralne konzole. To je še posebej zanimivo, če upoštevamo, da so bili ob izidu prvotne PS3 konzole mnogi tehnološki ocenjevalci do konzole precej kritični in nikakor niso pričakovali, da bo uspela.

Zakaj kupiti PS3?

PlayStation uporabnikom ponuja spletno multiplayer igranje preko svoje storitve PlayStation Network popolnoma brezplačno. Prav tako je prednost PS3 v podpori za Blu-ray tehnologijo, enostavnem polnjenju kontrolerja (niso potrebne baterije) in zanesljivosti Kinect tehnologije. K temu prištejte še prej omenjeno veliko zbirko odličnih iger, ki vam ponujajo neomejeno količino zabave. PS3 je bil na začetku na voljo po ceni do 600€, danes pa lahko omenjeno igralno konzolo dobite od 189 do 379€, pri čemer lahko izbirate med različnimi tehničnimi specifikacijami in igralnimi dodatki.

Drugo v isti kategoriji: