Meblo jogi, pojem kakovostnega ležišča

Nekaj desetletij nazaj, ko smo se Slovenci odločali predvsem za domače proizvode, saj uvoza iz tujine ni bilo veliko, so bila ležišča z imenom Jogi pojem najvišje kakovosti.

Podjetje Meblo, ki jih je izdelovalo, je bilo eno najbolj znanih podjetij in Jogi je bila ena najbolj znanih blagovnih znamk – celo tako je bila priljubljena, da smo nazadnje kar vsa ležišča imenovali »jogi«, pa naj so bila od tega ali drugega proizvajalca. Ko se je slovenski trg odprl, pa je Jogi pričel izgubljati na veljavi. Zakaj? Zagotovo ne zato, ker bi prišlo do padca kakovosti, temveč predvsem zaradi prihoda tujih znamk in tujih proizvajalcev ležišč. Nekateri so ponujali cenena ležišča, ki jih je bilo možno kupiti za precej nižjo ceno. Drugi so ponujali ležišča iz materialov, ki naj bi se jih pridobilo po najbolj inovativnih metodah in celo v sodelovanju z ameriško vesoljsko agencijo NASA. Tretji pa dejansko niso bili nič kaj posebnega, temveč so se znali zgolj dobro oglaševati. In kaj je to pomenilo za Jogi?
Meblova blagovna znamka Jogi je kljub temu, da je večina za poimenovanje ležišč še vedno uporabljala kar ime njegove blagovne znamke, izgubila na prepoznavnosti. Njihove
vzmetnice in ležišča so bila še vedno izjemne kakovosti, vendar se blagovna znamka nekako ni znala kosati s tujimi.
Danes se Meblo Jogi z velikimi koraki ponovno vrača med najbolj prepoznavne blagovne znamke. Pri tem mu precej pomaga dejstvo, da gre za
vzmetnice s tradicijo, ki jih pri nas dobro poznamo – seveda pa je hkrati prišlo tudi do prenove in posodobitve programa, ki se je v zadnjih dveh desetletjih precej spremenil.
Vzmetnice Jogi, ki so Meblov paradni konj, sledijo novim znanjem in so tako proizvedene z uporabo sodobnih tehnologij. Sledijo sodobnim trendom, uporabljajo sodobne materiale – tako najboljše umetne materiale kot tudi naravne materiale, za katere se vsi zavedamo, kolikšen pomen imajo za človeško zdravje in za zdravje našega planeta.
Bo Jogi ponovno postal blagovna znamka, ki bo najbolj razširjena v slovenskih domovih? To je sicer težko reči, kajti prost pretok trga ljudem omogoča izbiro, prilagojeno njihovim osebnim željam in potrebam – in prav je tako. Vsakdo naj izbere ležišče, ki mu je najbolj po volji in mu najbolj ustreza. A če kupujete novo ležišče, vendarle nikar ne ogledujte le tujih proizvodov – tudi naš Jogi vam lahko ponudi marsikaj novega.

Drugo v isti kategoriji: