Za zobni vsadek je tudi Ljubljana odlična izbira

Težave z zobmi so za marsikoga najhujše težave, kar jih obstaja. Že redni obisk pri zobozdravniku lahko vzbuja nelagodje, a kadar je potrebno poskrbeti za nezdrave zobe, kljub temu ne gre odlašati – bolje se je zdravljenja lotiti čim prej, sicer lahko zobe tudi izgubimo. V končni fazi vedno pride tudi do tega in ljudi, ki imajo tudi v poznem življenjskem obdobju še vse lastne zobe, je izjemno malo. Večina jih ima protezo, ali pa vsaj kak mostiček ali implantat. Prav implantati oziroma zobni vsadki so čedalje bolj priljubljeni, saj omogočajo, da se vsak zob obravnava individualno oziroma se vsakega posebej vstavi v čeljust, zato imamo lahko občutek, kot da imamo še vedno lastne zobe.

Kam po zobni vsadek?

Če mislite, da za zobni vsadek Ljubljana ni najboljša izbira, saj ga lahko v tujini dobite ceneje, potem si najprej poglejmo nekaj primerov, ki vas bodo odvrnili od poti na tuje. Veliko Slovencev se je po zobne vsadke v preteklosti opravljalo v države južno od nas, saj so tam zobozdravstvene storitve precej cenejše. Cenejše pa pogosto pomeni tudi manj kvalitetno ali bolj tvegano. Vsekakor nimamo nobenega namena blatiti usposobljenosti tujih zobozdravnikov, vendar je treba vedeti, da standardi pač niso povsod enaki.

Kaj imamo v mislih, ko govorimo o tveganju? Pri tako zapletenih zdravstvenih posegih kot je vstavitev zobnih vsadkov, je potrebno vedeti, da se lahko po posegu mimogrede pojavijo težave – tako kot pri drugih operacijah ne gre brez tveganja za zaplete. Ni malo Slovencev, ki so bili prepričani, da je za njihov zobni vsadek Ljubljana predraga in ga bodo dobili nekje na jugu za tretjino cene. V najboljši veri, da ne bo nič narobe, so se odpravili na poseg in se z njega tudi vrnili, nato pa so se stvari zakomplicirale. Nazadnje so seveda morali do naših zobozdravnikov in na Stomatološko kliniko, da so jim pomagali pri pooperativnih zapletih. Naši zdravniki in zobozdravniki seveda brez težav pomagajo, vendar je treba priznati, da bi bilo težav manj, če bi ljudje posege opravili v Sloveniji, prav tako pa bi v takšnem primeru hitreje poiskali pomoč in ne bi odlašali.

Vam lahko ponudi najboljši zobni vsadek Ljubljana?

Če že govorimo o tem, da gre lahko pri posegih v tujini kaj narobe, velja seveda preveriti, kako je pri nas. Naši zobni kirurgi veljajo za izjemno usposobljene in naš sistem izobraževanja na tem področju za enega najbolj zahtevnih na svetu, zato vas glede strokovnosti nima kaj skrbeti. Uporabljajo se kakovostni materiali, ki so v skladu z evropskimi standardi. Če pride do zapleta po posegu, pa je pomoč vedno blizu – hitro ste nazaj pri v ambulanti in takoj vam nudijo pomoč

Drugo v isti kategoriji: