Izbira pravega umivalnika

Umivalniki so nujno prisotni v kopalnicah in kuhinjah ter lahko še v nekaterih drugih prostorih. Prvi tovrstni izdelki so bili narejeni iz trajnega materiala. Njihova življenjska doba je bila več kot 15 let. Dandanes so vam na voljo številni originalni umivalniki. 

Sicer pa v tem hipu lahko izbirate med kar osmimi različnimi tipi umivalnikov. A še preden se odločite za pravega, boste morali upoštevati kar nekaj dejavnikov. Med pomembnejšimi je tudi ta, kam boste umivalnik namestili in koliko prostora mu boste namenili. 

Umivalnik pod pultom 

Umivalniki pod pultom so najpogostejše izbira kupcev. Oblikovani so tako, da stojijo na kopalniškem pultu. Zlasti dobrodošli so za elegantne kopalniške prostore. Ima pa takšna vrsta umivalnika pomanjkljivost. Razlite vode po pultu ne boste mogli na preprost način pobrisati nazaj v umivalnik. 

Umivalnik pogreznjen v pult ali pritrjen na steno 

Kadar je rob poravnan s površino pulta, je zagotovo bolj primeren za zelo obremenjene družinske kopalnice. Njegova enotna površina ustvarja čist in lahkoten videz. Kljub temu pa se takšna vrsta umivalnika lahko vgradi le v čvrste pultne površine. 

Kopalniški umivalniki so lahko tudi samostojno pritrjeni na steno. Na ta način z njimi ustvarjamo minimalistični videz kopalnice. Dobrodošel je v vseh tistih kopalnicah, kjer je na voljo veliko prostora. 

Umivalnik na podstavku ali delno pogreznjen 

Umivalniki na podstavku so zelo preprosta vrsta umivalnikov. Pritrjeni so na steno, cev napeljave pa gre skozi tla. Ne more se je premestiti. Takšna vrsta je zlasti dobrodošla za tradicionalno opremljene kopalnice. 

YouTube video

Delno pogreznjen umivalnik je odlična rešitev, če imate v kopalnici nekoliko omejen prostor. Pod njim boste namreč imeli kar nekaj prostora za omarice. 

Materiali za umivalnike 

Najnovejši modeli umivalnikov so narejeni iz različnih materialov, najpogosteje pa iz keramike, marmorja in stekla. Če se boste odločili za slednjega, boste za to potrebovali prav posebno nego. Kupci se najpogosteje odločajo za keramične umivalnike. 

Dobra ponudba vseh vrst umivalnikov vam je na voljo tudi v spletnih trgovinah. Ne pozabite preveriti niti trgovine volino.si, ki vam ponuja še drugo vrhunsko kopalniško opremo po najdostopnejših cenah na trgu. 

Omenjena spletna prodajalna pa vam ponuja še izdelke za druge prostore vašega doma. Posebna pozornost je namenjena tudi kuhinjskim pipam in svetilom. 

Drugo v isti kategoriji: