Multifunkcijska naprava omogoča različne funkcije

Izbira multifunkcijske naprave naj bo premišljena

Pri izbiri multifunkcijske naprave je pomembno, da ugotovimo, kakšne so naše potrebe po tiskanju. Glede na to lahko ločimo tri tipe multifunkcijskih naprav, in sicer osnovne za domačo uporabo, povprečne za poslovne namene in tiste najbolj napredne, ki so primerne za profesionalne namene.

Tonerji
Učinkovito tiskanje nam omogočajo kvalitetni tonerji

Temu primerne so tudi njihove cene, zato mora biti multifunkcijska naprava skrbno izbrana. Pri tem je potrebno pomisliti tudi na prostor, saj so zmogljivejše naprave tudi večje, zato je potrebno temeljito razmisliti, kam jo bomo postavili.

Tonerji se uporabljajo za laserske tiskalnike

Tiskalniki so danes postali obvezen del gospodinjstva, saj številne šolske obveznosti narekujejo večje potrebe po tiskanju raznih dokumentov. Seveda pa je potrebno biti pri njihovi izbiri toliko bolj pozoren, saj lahko na ta način veliko prihranimo. 

YouTube video

Največja razlika med tiskalniki je v načinu njihovega tiskanja, pri čemer ločimo klasične tiskalnike in laserske tiskalnike. Prvi za tiskanje uporabljajo črnilo, medtem, ko so pri laserskih tiskalnikih potrebni ustrezni in kakovostni tonerji.

S tonerji do kakovostnega tiskanja

Laserski tiskalniki se uporabljajo takrat, ko je potreba po tiskanju večja. Zato jih redko uporabljamo za domačo uporabo, ampak jih pogosteje zasledimo v pisarnah, šolah, fotokopirnicah, zavodih in tam, kjer je potrebno veliko tiskanja. 

Takšno učinkovito tiskanje nam omogočajo kvalitetni tonerji, ki so tako sestavni del laserskih tiskalnikov in kopirnih strojev. Po funkcionalnosti lahko tonerje primerjamo s črnilom, razlikujejo pa se v tem, da vsebujejo fin prašek, ki se nanese na papir, s pomočjo laserja pa se pigment prilepi na papir.

Drugo v isti kategoriji: