Športna kamera za podvodno snemanje

Izbira najboljše podvodne kamere je lahko dokaj težka. Na trgu lahko opazimo vedno večje število različnih kamer raznih proizvajalcev. Vsaka izmed njih pa se med seboj razlikuje po različnih specifikacijah. Obenem pa moramo ob nakupu prebaviti veliko tehničnega žargona. Tako se hitro ujamemo v preobsežno in predolgo iskanje po spletu. Temu pa se lahko ognemo, če poznamo nekaj tehničnih lastnosti zajema slike. Tako bomo hitro izbrali svojo unikatno kamero s katero bomo delali izvrstne posnetke v podvodnem svetu.

Različne kamere za različno uporabo

Podvodne kamere poznamo v nekaj različnih oblikah. S tem je mišljena konfiguracija samih leč in drugih funkcij, ki so znotraj naprave. Vsaka ta konfiguracija ima svoje prednosti. Tako poznamo podvodne kamere, ki so:

Standardne kompaktne

Kompaktne športne kamere so trenutno najbolj priljubljene izmed vseh. Imajo ugodno ceno ter lahko zajemajo sliko v FULL HD in višjih resolucijah. 

dSLR

Izjemna kakovost slike ter možnost menjave leč naredijo dSLR podvodno kamero primerno za najzahtevnejše uporabnike. Z njo lahko delamo izredne posnetke pri 4K in Ultra HD resolucijah.

Mirrorless ali brez-zrcalne

Izredno kompaktne kamere, ki lahko zajamejo zelo kakovostno sliko. Trenutno so najbolj popularne zaradi njihove majhne velikosti in vrhunske zmogljivosti.

Pomembne lastnosti pri izbiri kamere

Za najlažjo izbiro podvodne kamere ni potrebno, da poznamo vse možne tehnične lastnosti. Dovolj je že, če ima nekatere od naslednjih funkcij in lastnosti:

  • Možnost ročnega nastavljanja zajema slik in videa
  • Kvalitetno ohišje in gumbi
  • Dolga življenjska doba baterije
  • Nizka zakasnitev zaklopa
  • Hiter avtomatični fokus

Za profesionalno uporabo pa je skoraj nujna uporaba dodatnih leč. Različni modeli imajo različne možnosti namestitve mokrih ali drugačnih leč na samo podvodno kamero.

Tudi z navadno podvodno kompaktno športno kamero je možno narediti izjemne posnetke. Kvaliteta slik in videa je odvisna od osebe, ki s kamero upravlja, kot tudi samega okolja.

YouTube video

Mirrorless ali brez-zrcalne kamere

Trenutno so v ospredju popularnosti mirrorless kamere. Sedaj pa ostaja vprašanje, zakaj so tako priljubljene pri amaterjih in profesionalcih? Posebne leče odbijajo nazaj celotno sceno, ki jo vidi kamera čez iskalo. Tako ni potrebe po večjem ohišju. To naredi omenjeno verzijo podvodnih kamer izredno kompaktno. Primerne so za uporabo pri športnih dogodivščinah in drugih dejavnostih. Lahko jih brez težav prenašamo s sabo tudi pri plavanju in drugih zahtevnih podvigih.

Odlično ponudbo kamer lahko zasledimo na spletni strani www.wayteq.si. Na strani bomo našli tudi izvrstne navigacijske sisteme, mobilne telefone ter druge pametne naprave. 

Drugo v isti kategoriji: